Oostendse friturist schenkt gratis frieten aan Oostendse ziekenhuizen

Redactie KW

Friturist Franky Duerinckx van Frituur Smul in Oostende deed een gulle gift aan de Oostendse ziekenhuizen. Hij schonk 500 waardebonnen aan AZ Damiaan en AZ Sint Jan campus Serruys voor een bak friet met saus en een vleesje.

Zaterdagmorgen stapte de Oostendse friturist vastbesloten binnen in het AZ Damiaan in Oostende. Daar gaf hij de helft van de waardebonnen af aan het onthaal. “We beseffen maar half hoe belangrijk gezondheidszorg is in deze tijden”, vertelt Franky. “Mensen die dagelijks hun gezondheid en zelfs hun leven op het spel zetten om voor anderen te zorgen, verdienen daarom een extra. Daarnaast hebben ze amper nog tijd voor zichzelf en hun gezin.”

Dankzij enkele sponsors zoals Mora, Beckers en Bicky kan de Oostendse friturist hen een typisch Belgisch medicijn aanbieden. “Met de waardebon kunnen ze een bakje friet met en sausje en een vleesje komen verorberen. Op die manier wil ik deze helden van de zorg niet enkel laten zien, maar vooral laten proeven dat hun werk meer dan op prijs gesteld wordt”, aldus de Oostendenaar.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier