Oostendse friturist laat Piet frietjes aan huis leveren

Frietjes bestellen en daar gratis Piet mee op bezoek hebben. Niko Geldhof en Chrissy De Reuse van frituur Hazegras zochten een manier om Piet toch tot bij de kindjes te brengen. De Oostendse friturist laat Piet gewoon zelf frietjes aan huis leveren.

Niko Geldhof en Chrissy De Reuse van frituur Hazegras, samen met Piet. © (foto JRO)

Het zijn moeilijke tijden voor Sinterklaas en Piet. Zaterdag zetten de sint en zijn gevolg voet aan wal in ons land, maar dat moest deze keer zonder handjes schudden met de vele kinderen die hem traditioneel staan op te wachten. Ook ontmoetingen met kindjes in de vele winkels lukken dit jaar niet. Frituuruitbater Niko pleegde overleg met Sinterklaas en mag een van zijn Pieten lenen van 1 tot en met 6 december. “In deze donkere dagen hebben kinderen ook een lichtpuntje nodig”, vindt Niko. “Daarom dachten we eraan om frietjes eventueel thuis te laten brengen, gratis vergezeld door Piet. Ook Piet zelf snakt naar wat aandacht en hoe kan dat beter dan op deze manier? We geven Piet zijn zin en we maken de kindjes gelukkig.”

Concreet kunnen mensen die frietjes bestellen om thuis te laten leveren bij de frituur, aanklikken of ze ook graag Piet willen zien. “We laten de keuze aan de klanten zelf”, duidt Chrissy. “Het gaat dan vooral om klanten met kinderen. Naast de frietjes zelf, zorgen we ook nog voor een verrassing voor de kindjes. We vonden dat kinderen toch een ietwat normale sinterklaasperiode verdienden en dachten daarom om zo ons steentje bij te dragen.” (JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.