Oostendse en Houthulstenaar beleven samen met Sieg en Olga de reis van hun leven

© GF
Redactie KW

Twee jonge twintigers trekken vanaf donderdag 31 januari 2019 de wereld rond met een groep nét iets minder jonge 80-jarigen, die in hun leven niet of nauwelijks hebben gereisd. Met Sieg De Doncker en Olga Leyers als compagnons de route laten de nieuwbakken wereldreizigers zich meevoeren naar een paar droombestemmingen. Een onvergetelijke roadtrip met het levensverhaal van de senioren als rode draad. Bij de groep senioren zitten ook twee West-Vlamingen, Adi uit Oostende en Aureel uit Houthulst.

Acht 80-jarigen, stuk voor stuk nog jong van geest en benen, maken zich klaar voor de reis van hun leven. Deze olijke bende trekt de komende weken van de ene adembenemende bestemming naar de andere. Zo vliegen ze van Dallas over Mexico naar IJsland en reizen ze verder naar Dubai, Zuid-Afrika, Bangkok, Mongolië en Japan. Dat alles voor een avontuur van 36 dagen, in acht verschillende landen, verspreid over vier continenten, goed voor ontelbare herinneringen.

Bij de acht deelnemers zitten ook twee 80-plussers uit onze provincie. De Oostendse Adi en Aureel uit Houtulst.

VTM beschrijft beide als volgt:

De Oostendse Adi neemt op haar 83ste geen blad voor de mond. Voor De Wereld Rond met 80-jarigen stapt ze voor het eerst in haar leven in een vliegtuig. De trip rond de wereld wordt voor deze kieskeurige eter ook op culinair gebied een avontuur.

De 82-jarige landbouwer Aureel uit Houthulst bracht zijn leven door op zijn akker. Hij was altijd al begeesterd door de ruitersport en won er vroeger verschillende prijzen mee. Aureel zijn interesse in de rest van de wereld is groot, maar zijn kennis ervan beperkt. Hij laat zich dus maar al te graag verrassen in De Wereld Rond met 80-jarigen…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier