Oostendse drugsgebruiker vrijgesproken voor verkoop dodelijke heroïne

© Getty
Redactie KW

Een 36-jarige Oostendse heroïnegebruiker is in beroep vrijgesproken voor zijn aandeel in een fatale overdosisvorig jaar. Een 30-jarige man overleed. Voor andere drugsfeiten kreeg hij drie jaar met uitstel onder voorwaarden.

Het levenloze lichaam van slachtoffer T.G. werd op 2 maart 2019 aangetroffen op het appartement van Andries L. (33) in Oostende. Volgens de vaststellingen overleed het slachtoffer aan een combinatie van cocaïne en heroïne. Andries L. bekende dat hij op zijn appartement samen met het slachtoffer en Jurgen H. (36) drugs had gebruikt. Op zijn appartement werd ook 20 gram heroïne gevonden. Toch werd hij enkel veroordeeld voor het bezit tot twee jaar met uitstel. De rechtbank oordeelde dat de drugs immers niet afkomstig waren van hem, maar van Jurgen H.

Die laatste kreeg 37 maand effectief en ging als enige in beroep. Hij schuift alle schuld in de schoenen van L. die nu dus niet meer op het beklaagdenbankje zat. “Er is geen enkel bewijs, enkel twijfel”, zei zijn advocate Nadia Lorenzetti, die meent dat haar cliënt enkel een gebruiker is die zijn heroïne en cocaïne koopt bij L. “Het is een junkie op de dool, zonder geld. Waar is immers geld bij hem gevonden?”

L. is volgens haar daarentegen de grote schuldige die loog en ook bewijzen wegmaakte voor hij naar de politie belde. Het openbaar ministerie was overtuigd van de schuld van H. omdat er teveel toevalligheden waren en vorderde vijf jaar. Maar het hof is niet overtuigd dat H. de drugs heeft verkocht aan T.G. en meent dat er sprake is van twijfel. Voor de verkoop van de heroïne die T.G. de dood injoeg, werd hij dan ook vrijgesproken. Voor andere drugsfeiten kreeg hij drie jaar met uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij zich onder meer laten begeleiden voor zijn drugsproblematiek. Hij kreeg ook een boete van 400 euro.

(OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier