Oostendse dj tekent als eerste artiest contract bij label van Lost Frequencies

© DJ
Redactie KW

Dj Greg Dela heeft als eerste artiest ooit een contract van drie jaar getekend bij het label van Lost Frequencies. Als klap op de vuurpijl werd hij ook uitgenodigd door zijn nieuwe mentor om straks op de tweede mainstage van Tomorrowland te draaien.

Hou de naam Greg Dela in de gaten. Kenners uit de muziekwereld voorspellen dat het straks wel eens snel zou kunnen gaan voor de Oostendse dj. Met dank aan Felix De Laet van Lost Frequencies, de Belgische topdj die met hits als ‘Are you with me’, ‘Reality’, ‘Crazy’, en ‘Melody de wereld veroverde. Gregory Delahaye (23), zo heet de Oostendse dj volledig, mocht vorige zomer al een single opnemen bij Found Frequencies, het label van Lost Frequencies. “Ik had rond de kerstperiode een single gestuurd, en het werd uiteindelijk gereleased door het bekende label”, zegt Greg. Het contact bleef nadien, en resulteerde nu tot een uniek contract. Greg Dela ondertekende een publishing deal voor drie jaar. Geen enkele artiest deed hem dat voor.

“Een droom die uitkomt. Ik werd al uitgenodigd in de studio van Felix De Laet, en hij gaf me tips over oude en nieuwe nummers”, zegt Greg. Een samenwerking met Lost Frequencies opent deuren voor de Oostendse dj. Zijn huidige single werd opgenomen in dj-sets van gerenommeerde dj’s als Afro Jack en Fedde Le Grand. In april komt er een nieuwe single uit, die door sommigen al getipt wordt als dé zomerhit van 2020. “Het gaat allemaal plots snel voor mij. Maar het is een unieke kans”, zegt Greg. Hij werkt momenteel parttime als technieker in het AZ Sint-Janziekenhuis campus Serruys. De rest van zijn tijd is hij fulltime bezig als producer en dj.

Straks is hij – op uitnodiging van Lost Frequencies – ook voor het eerst te zien op Tomorrowland. “Lost Frequencies host er de tweede mainstage. Ik ontving plots een Whatsappbericht van hem, of ik interesse had om opgenomen te worden in de line-up. Dit stond heel hoog op mijn bucketlist. Ik sta er op de affiche naast namen als Armand Van Helden, Jack Jones, en Lost Frequencies zelf . Gewoon fantastisch”.

Greg Dela liet zich intussen ook omringen door gerenommeerde dj’s uit Oostende. Hij werd opgenomen bij Crossover Agency, het boekingskantoor van Dimaro die al samenwerkt met Pat Krimson, Lennert Wolfs, Lester Williams, Regi, Dave Lambert, DJ Wout, en vele andere topdj’s. Daarnaast wordt hij ook bijgestaan door Undercurrent Artist, het managementbureau van Ben ‘Pfeffer’ Peperstraete en Jan ‘Yamo’ Mortelmans. Yamo zit al twintig jaar in de sector. Hij was destijds mede-zaakvoerder van de Krush Club, hij is mede-organisator van Ostend Beach, en als DJ speelt hij straks voor de veertiende keer op rij op Tomorrowland. “We willen onze ervaring als DJ en promotor van feesten delen met jonge talenten en hen de nodige ondersteuning bieden. Greg Dela is een uitzonderlijk talent, met een heel herkenbare, aparte sound. Dat Found Frequencies hem een contract van drie jaar aangeboden heeft is veelzeggend”, zegt Jan Mortelmans. “Zij helpen bij de planning, en het maken van de juiste keuzes wat betreft releases en boekingen”, vult Greg aan. “Dat we samen als Oostendenaars aan één verhaal samenwerken is fantastisch”.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier