Cellisa Mohini (21) uit Oostende staat met een half been in de finale van Miss België. Twee maanden geleden vertelde ze nog aan onze krant dat ze niet eens verwacht had om door de selecties te geraken. Nu staat ze dicht van haar grote droom. Als enige West-Vlaamse kandidate kreeg ze een Crown Card, een soort gouden ticket die door de organisatie wordt uitgereikt. Nu mag ze samen met de drie verkozen dames van het podium deelnemen aan de preselecties van Miss België. "Ik ben enorm blij dat ik die Crown Card heb gekregen en verder mag naar de volgende ronde", aldus Cellisa.

Die volgende ronde is een preselectie die doorgaat op 28 september, in discotheek Carré in Willebroek. Zo komt Cellisa wel heel dicht van een stekje in de finale. "Ik vind die spanning wel leuk. Daar krijg ik de ultieme kans om finaliste te worden van Miss België 2020, dat kan ik amper geloven", vertelt Cellisa. "Mocht ik doorgaan naar de finale, ben ik bereid om mij opnieuw 100 procent in te zetten en hard te werken." Want de kandidates krijgen een selectie niet zomaar cadeau. "Er komt natuurlijk heel wat bij kijken. We moeten er echt wel hard voor werken. We zijn dagelijks bezig met flyers uit te delen en moeten ons ook inzetten voor het goede doel. Maar dat doe ik allemaal met veel plezier", aldus de 21-jarige kandidate.

Volgens Cellisa wordt dat harde werk allemaal wat onderschat. "Weet je, het draait niet alleen om mooi zijn. Voor zo'n show moet alles goed worden voorbereid, ook op mentaal vlak, en dat wordt zo vaak onderschat. Na de show van 15 september was ik mentaal kapot. Voor die halve finale in De Panne moesten we drie dagen van 09.00 uur 's morgens tot 19.00 uur 's avonds repeteren. Toen ik thuis kwam, ging ik dan ook meteen naar bed", aldus Cellisa.

Die halve finale in het Plopsa Theater in De Panne ervaarde Cellisa dan wel als een van de mooiste momenten uit haar leven. "De show zelf was het mooiste gevoel dat ik ooit heb ervaren. Om daar op dat podium te mogen staan, dat was ontzettend leuk." De eer van Miss West-Vlaanderen was hoe dan ook niet weggelegd voor Cellisa. De 18-jarige Celest Decaesstecker uit Leffinge was de gelukkige. Volgens Cellisa is Celest dan ook de verdiende winnaar van Miss West-Vlaanderen. "Celest verdient dit zeker. Ze heeft er hard voor gewerkt. Iedereen is heel blij voor haar. Vanbinnen is ze ook een heel goed meisje. En dat is wat het meest doorslaggevend is, vind ik. Want het innerlijke is zo ontzettend belangrijk", vertelt Cellisa.

(TV)

Cellisa Mohini (21) uit Oostende staat met een half been in de finale van Miss België. Twee maanden geleden vertelde ze nog aan onze krant dat ze niet eens verwacht had om door de selecties te geraken. Nu staat ze dicht van haar grote droom. Als enige West-Vlaamse kandidate kreeg ze een Crown Card, een soort gouden ticket die door de organisatie wordt uitgereikt. Nu mag ze samen met de drie verkozen dames van het podium deelnemen aan de preselecties van Miss België. "Ik ben enorm blij dat ik die Crown Card heb gekregen en verder mag naar de volgende ronde", aldus Cellisa.Die volgende ronde is een preselectie die doorgaat op 28 september, in discotheek Carré in Willebroek. Zo komt Cellisa wel heel dicht van een stekje in de finale. "Ik vind die spanning wel leuk. Daar krijg ik de ultieme kans om finaliste te worden van Miss België 2020, dat kan ik amper geloven", vertelt Cellisa. "Mocht ik doorgaan naar de finale, ben ik bereid om mij opnieuw 100 procent in te zetten en hard te werken." Want de kandidates krijgen een selectie niet zomaar cadeau. "Er komt natuurlijk heel wat bij kijken. We moeten er echt wel hard voor werken. We zijn dagelijks bezig met flyers uit te delen en moeten ons ook inzetten voor het goede doel. Maar dat doe ik allemaal met veel plezier", aldus de 21-jarige kandidate.Volgens Cellisa wordt dat harde werk allemaal wat onderschat. "Weet je, het draait niet alleen om mooi zijn. Voor zo'n show moet alles goed worden voorbereid, ook op mentaal vlak, en dat wordt zo vaak onderschat. Na de show van 15 september was ik mentaal kapot. Voor die halve finale in De Panne moesten we drie dagen van 09.00 uur 's morgens tot 19.00 uur 's avonds repeteren. Toen ik thuis kwam, ging ik dan ook meteen naar bed", aldus Cellisa.Die halve finale in het Plopsa Theater in De Panne ervaarde Cellisa dan wel als een van de mooiste momenten uit haar leven. "De show zelf was het mooiste gevoel dat ik ooit heb ervaren. Om daar op dat podium te mogen staan, dat was ontzettend leuk." De eer van Miss West-Vlaanderen was hoe dan ook niet weggelegd voor Cellisa. De 18-jarige Celest Decaesstecker uit Leffinge was de gelukkige. Volgens Cellisa is Celest dan ook de verdiende winnaar van Miss West-Vlaanderen. "Celest verdient dit zeker. Ze heeft er hard voor gewerkt. Iedereen is heel blij voor haar. Vanbinnen is ze ook een heel goed meisje. En dat is wat het meest doorslaggevend is, vind ik. Want het innerlijke is zo ontzettend belangrijk", vertelt Cellisa. (TV)