Oostendse carnvalsvereniging Koninklijke Orde van de Wullok halve eeuw oud

Redactie KW

Zaterdagnamiddag werd de (bijna) koninklijke carnavalsgroepering, de Orde van de Wullok, ontvangen op het stadhuis van Oostende.

Een honderdtal leden was massaal in kostuum aanwezig om het historisch evenement bij te wonen. Exact 50 jaar geleden werd de carnavalsvereniging opgericht in het visserijmilieu door wijlen Robert Dequick, als tegenhanger van de Orde van de Kloeffe. Onder impuls van Jeannine Maene werd een majorettekorps opgericht dat uitgroeide tot een echte showgroep, de Wullkok Showgirls. Elk jaar, in januari, organiseert de Orde van de Wullok het populaire Wullokbal met optreden van de Wullok Showgirls, die ook furore maakten in carnavalsstoeten in binnen- en buitenland, tot ver in Spanje.

Oostendse carnvalsvereniging Koninklijke Orde van de Wullok  halve eeuw oud

Ter gelegenheid van de ‘koninklijke’ ontvangst van de orde, in het stadhuis van Oostende, overhandigde het Oostends Maatjescomité ook de 8ste Gerard Award 2019, de jaarlijkse trofee voor een verdienstelijke Oostendenaar, aan de 87-jarige Jeannine Maene, die, samen met voorzitter John Desmit, nog steeds de touwtjes in handen houdt bij de Orde van de Wullok.

Oostendse carnvalsvereniging Koninklijke Orde van de Wullok  halve eeuw oud

(FRO/Foto’s FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier