Oostendse Amina Debreyne wint West-Vlaamse kapperswedstrijd tijdens Jaarbeurs in Roeselare

Winnares Amina Debreyne (gehurkt) naast haar blonde model, samen met de andere genomineerden en de juryleden. © Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Amina Debreyne (20) van het Ensorinstituut uit Oostende won zondagmiddag de kapperswedstrijd tijdens de Jaarbeurs in Roeselare. Zes studenten van zes verschillende scholen namen eraan deel. De cafetaria van de Expo Hallen liep goed vol. Ondertussen lokt de Jaarbeurs zo’n tien procent minder volk dan in normale jaren. “Spijtig genoeg moeten we mensen aan de ingang wegsturen wiens Covid Save Ticket niet in orde is”, aldus de organisatoren.

De kapperswedstrijd is traditiegetrouw een van de hoogtepunten van de Jaarbeurs in de Expo Hallen. Ook nu liep de cafetaria op zondagmiddag heel goed vol met talentvolle leerlingen, modellen, ouders en sympathisanten.

Het Technisch Instituut Immaculata uit Ieper, Go! Technisch Atheneum uit Ieper, Go Groenhove Campus Atheneum uit Waregem, VISO uit Roeselare, de Maricolen uit Brugge en het Ensor Instituut uit Oostende vaardigden elk zes leerlingen haartooi af om mee te dingen naar de prijs van beste talentvolle West-Vlaamse kapper. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Amina Debreyne (20) van het Ensorinstituut uit Oostende.

Maricolen in Brugge zijn beste school

“Ik had eigenlijk nog met mijn leerkracht gewed. Als ik niet op het podium stond, moest ik trakteren. Ik was eigenlijk wel zenuwachtig, 50 minuten om het opsteekkapsel te bekomen dat ik voor ogen had, was best wel weinig”, aldus Amina. Zij heeft een duidelijk toekomstplan voor ogen. “Ik wil eerst nog enkele jaren werken in een salon en daarna een lerarenopleiding volgen. Het is de bedoeling dat ik dan lesgeven en mijn werk als kapster combineer.”

Naast de prijs voor het mooiste kapsel, werd ook de beste school in de kijker geplaatst. De leerlingen van de Maricolen in Brugge deden het in groep het best.

Ondertussen is de jaarbeurs reeds meer dan halfweg. De coronacrisis blijkt een invloed te hebben op het aantal bezoekers, maar de organisatoren zijn toch heel tevreden met de huidige gang van zaken.

Organisatoren toch positief verrast

“We hebben zo’n tien procent minder bezoekers dan in normale jaren, maar gezien de situatie zijn we toch positief verrast. Zo lokte de eerste seniorenmiddag veel volk, we hopen op eenzelfde belangstelling op de tweede seniorendag op maandag. Onze dansnamiddag voor senioren werd een schot in de roos. Dat is toch iets dat we zeker meenemen naar de toekomst”, aldus Filip Deroo van het organiserend comité.

Onze dansnamiddag voor senioren werd een schot in de roos

Dat comité hoopt om de beurs deze week mooi af te sluiten. Op de agenda staan nog een voordracht van Sandra Bekkari op dinsdag en een nocturne op woensdagavond. De jaarbeurs loopt nog tot en met donderdag.

Covid Safe Ticket is een must

“De voorbije dagen stonden reeds verschillende mensen aan de deur wiens Covid Save Ticket niet in orde is. Heel erg jammer, maar we moeten streng zijn. We proberen die mensen op weg te zetten zodat ze toch nog de komende dagen de jaarbeurs kunnen bezoeken”, gaf Filip Deroo nog mee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.