Oostendse Adolf Buylstraat baadt weer in kerstsfeer dankzij lichttunnel

De Adolf Buylstraat liep vol voor de opening van de lichttunnel. © Jeffrey Roos
Redactie KW

In de Adolf Buylstraat in Oostende zorgt de lichttunnel weer voor sfeer. Tal van Bekende Vlamingen tekenden present op de start van de Oostendse eindejaarsperiode. Opvallend: er zijn heel wat nieuwe nummers te horen – zelfs Rammstein – tijdens de lichtshow. Ook Winter in het Park in het Leopoldpark is geopend.

Het is het derde jaar op rij dat de lichttunnel tijdens de eindejaarsperiode in de Adolf Buylstraat staat. De constructie werd speciaal op maat gemaakt voor de straat. De tunnel telt 120.000 led-lampjes, is 188 meter lang, 7,7 meter hoog en 6 meter breed. Nieuw dit jaar zijn de kleuren in de tunnel. Er zijn ook speciale effecten.

Dit jaar zijn er negen nummers te horen, onder meer van Lykke Li, Paul McCartney en Coldplay, maar uiteraard ook dé kerstklassieker van Mariah Carey. Opvallend: het allerlaatste nummer is er eentje van Rammstein. Een knipoog naar het optreden van de Duitse metalgroep in Oostende in juni van volgend jaar.

Rik Verheye, Dagny Ros, Sandra Bekkari, burgemeester Tommelein en Katja Retsin steken de lichtunnel aan met een druk op de knop.
Rik Verheye, Dagny Ros, Sandra Bekkari, burgemeester Tommelein en Katja Retsin steken de lichtunnel aan met een druk op de knop.© Jeffrey Roos

De lichttunnel werd feestelijk geopend door enkele Bekende Vlamingen, die tegelijk ook Oostende-ambassadeurs zijn. Onder meer Katja Retsin, Barbara Sarafian, Dagny Ros, Rik Verheye en Tatyana Beloy tekenden present, net als burgemeester Bart Tommelein. Veel van de toeschouwers kregen speciaal voor de gelegenheid lichtjes om voor extra gezelligheid te zorgen.

https://www.youtube.com/watch?v=tnkSPHjOxDc

Volgens Niels D’Hoedt van Toerisme Oostende trekt de lichttunnel heel veel volk. “Precieze passagecijfers bijhouden is moeilijk, maar we zullen dit jaar wel tellen en hier en daar steekproeven houden. Toch merken we sowieso dat mensen speciaal voor de opening van Winter in Oostende, de lichttunnel en Winter in het Park, naar Oostende afzakken. Ook de hotels zien dat duidelijk in hun bezettingscijfers.”

Tatyana Belloy neemt de obligate selfie.
Tatyana Belloy neemt de obligate selfie.© Jeffrey Roos

“We wachten wel nog met de echte kerstanimatie tot de sint langs is gekomen op 6 december”, zegt Niels. “Gelukkig is er voldoende plaats voor beide in Oostende. Mensen hebben nood aan kerst: we hadden al de koude, nu hebben we ook de gezelligheid”, geeft hij nog mee. (GLO)

Er zijn elke dag, nog tot 5 januari, vier shows: om 16.30, 17.30, 18.30 en 19.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier