Oostends zwembad opent op 1 juli: baantjeszwemmen in binnenbad, recreatie in buitenbad

© FRO
Redactie KW

Stad Oostende zal het zwembad ter hoogte van de 3 Gapers opnieuw openen vanaf 1 juli. De nodige voorzorgsmaatregelen zorgen ervoor dat iedereen weer veilig kan zwemmen. Het binnenbad en het openluchtgedeelte van het zwembad worden van elkaar losgekoppeld: baantjeszwemmen staat centraal in het binnenbad, recreatie in het buitenbad.

Woensdag gaat het Oostendse zwembad opnieuw open, met een aangepaste werking. Alle maatregelen, opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad, worden nauwlettend opgevolgd. Om de sociale afstand te garanderen is er een maximum aantal zwemmers, voor zowel het binnenbad als het buitenbad.

Het binnenbad wordt dagelijks opengesteld voor baantjeszwemmers van 9 tot 17 uur. Er kunnen maximum 100 mensen tegelijk in het zwembad. Na 17 uur kunnen de lokale zwem- en duikclubs gebruikmaken van het zwembad. Het kinderbad, de glijbaan, sauna en bubbelbad blijven voorlopig gesloten.

Kleedkamers gesloten

Ook het openluchtbad zal geopend worden en dit dagelijks van 10 tot 20 uur. In dat gedeelte verwelkomen we maximum 200 zonnebaders op de ligweide, waarvan er 40 gelijktijdig gebruik kunnen maken van het zwembad en het plonsbad. De kleedkamers blijven echter gesloten. Voor het kinderbad buiten geldt de regel van social distancing niet.

Bezoekers kunnen niet afwisselen tussen het buiten- en het binnenbad. Vooraf moet je een keuze maken. Verkies je om in het buitenbad te zwemmen? Dan kan je geen gebruik maken van de kleedkamers. De ligweide kan je betreden via de toegangspoort in de Koninginnelaan. Je verlaat het buitenbad via de Koningin Astridlaan. Met extra signalisatie worden bezoekers wegwijs gemaakt.

Polsbandjes

Er wordt niet gewerkt met een reservatiesysteem. Bezoekers krijgen bij het binnenkomen van het zwembad wel een gekleurd polsbandje, om zo het tijdsslot te bewaken. Hoelang bezoekers in het zwembad mogen blijven, wordt de komende dagen nog verder uitgewerkt. De geldende tarieven en openingsuren voor de zomerperiode blijven behouden. Er wordt geen huurgeld aangerekend om de zetels op de ligweide te gebruiken.

Schepen van Sport Bart Plasschaert: “Ik ben opgelucht dat er na meer dan drie maanden eindelijk weer gezwommen kan worden en dat naast het binnenzwembad ook het openluchtbad en de ligweide weer geopend kunnen worden. Ook de zwemclubs kunnen eindelijk hun trainingen hervatten.”

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten