Oostends Westerstaketsel toch nog paar dagen dicht

Het Westerstaketsel blijft dicht tot woensdag of donderdag. © Marc Loy
Redactie KW

Ondanks het persbericht van Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid blijft het Oostendse Westerstaketsel na twee jaar renovatiewerken nog dicht tot woensdag of donderdag.

Projectleider Alan Van Laer van aannemersbedrijf Van Huele: “Ondanks het feit dat er nog intens doorgewerkt werd tijdens het voorbije weekend is het toch niet gelukt om op1 juli het staketsel veilig aan de wandelaar terug te schenken. Er dienen nog wat technische details afgewerkt en ook de mobiele kranen moeten nog verwijderd worden.”

Voor de rest van juli en augustus is het Westerstaketsel dan weer vrij toegankelijk voor het publiek. “Maar de definitieve oplevering is pas voorzien in 2020“, zegt projectingenieur van de afdeling Maritieme Toegang Hadewych Verhaeghe. “In september zullen we nog verfwerken uitvoeren. In oktober worden de laatste vloerplanken vervangen, vlak naast de aanmeerplaats van de rederij Franlis. In het najaar zullen bepaalde delen van de constructie dus tijdelijk niet toegankelijk zijn. In die periode worden ook de nieuwe armaturen op de verlichtingspalen geplaatst. De houten constructie zal voor de winter dus ook over een nieuwe verlichting beschikken. De toren met mistbel wordt in de loop van 2020 teruggeplaatst op de kop. De komende 20 jaar zijn er geen grote werken meer gepland, maar we blijven de toestand van dit beschermd monument wel van nabij opvolgen.”

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier