Het Oostendse stadsbestuur heeft besloten om het Noordzeeaquarium onmiddellijk te sluiten voor publiek. Dat laat het bestuur weten in een persbericht. De voorbije maanden werd de staat van het gebouw onderzocht en daaruit blijkt dat de technische installaties niet langer voldoen. Ook het gebouw is in een te slechte staat om nog uit te baten.

Het is nog niet duidelijk wat er nu met het aquarium zal gebeuren. Het welzijn van de dieren komt niet in gedrang. In het Noordzeeaquarium zijn dertien aquaria met een zestigtal levende zeedieren. Daarnaast is er ook een tentoonstelling van opgezette zeldzame vissen en andere fauna en flora van de Noordzee.

(BELGA)

Het Oostendse stadsbestuur heeft besloten om het Noordzeeaquarium onmiddellijk te sluiten voor publiek. Dat laat het bestuur weten in een persbericht. De voorbije maanden werd de staat van het gebouw onderzocht en daaruit blijkt dat de technische installaties niet langer voldoen. Ook het gebouw is in een te slechte staat om nog uit te baten. Het is nog niet duidelijk wat er nu met het aquarium zal gebeuren. Het welzijn van de dieren komt niet in gedrang. In het Noordzeeaquarium zijn dertien aquaria met een zestigtal levende zeedieren. Daarnaast is er ook een tentoonstelling van opgezette zeldzame vissen en andere fauna en flora van de Noordzee.(BELGA)