Oostends marionettentheater Kallemoeie sluit kusterfgoedproject af met expo

Van links naar rechts: Jan Hostyn voorzitter van Kallemoeie, schepen Bart Plasschaert, speler Walter Hostyn, Marc Felix, kleinzoon van een van de stichters van het marionettentheater en Alain Verhelst, voorzitter van de West-Vlaamse Unie van Poppenspelers.
Redactie KW

Het Oostendse marionettentheater Kallemoeie sluit met een expo haar Kusterfgoedproject ‘Behoud, beheer en ontsluiten van het marionettentheater Kallemoeie’ af.

Met projectsubsidies en steun van vzw Kusterfgoed liep het project van 2016 tot nu en omvatte o.a. het klasseren van het archief, het inventariseren van poppen en rekwisieten en professioneel restaureren van marionetten.

Onze provincie telt nog 13 actieve poppentheaters waaronder het ruim 90-jarige marionettentheater Kallemoeie in de kuststad. De geschiedenis van Kallemoeie telde intense periodes van speelijver en tijden van latente sluimer. Vandaag trekt een vierde generatie spelers aan de touwtjes van zowat 150 marionetten. Momenteel loopt in het eigen Kallemoeiekelder het stuk Don Quichotte.

De expo in de inkomhal van de bibliotheek Kris Lambert loodst je achter de coulissen van de meer dan 90-jarige geschiedenis van Kallemoeie met artistieke foto’s van een aantal marionetten, programmabrochures, affiches, conserveringsprocedures, rekwisieten en natuurlijk een aantal erg karaktervolle en kleurrijk uitgedoste poppen zelf. Nog tot 30 januari e.k. (www.beeldbankkustergoed.be/marionetten-kallemoeie).

(ML/Foto ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier