Eerder deze week nam het koppel al contact op met TUI. "Bij TUI vertelden mijn ouders dat ze hun terugvlucht zeker moeten hebben om medische redenen. Geen vuiltje aan de lucht, de vlucht zou gewoon doorgaan, werd hen gezegd. Zelfs gisteren werd hun vlucht nog gegarandeerd. Ze zouden zonder problemen naar België kunnen vliegen", zucht Maud. "Toen mijn ouders zondagmorgen, uren voor ze zouden opstijgen, op de luchthaven van Alicante arriveerden, kregen ze doodleuk te horen dat hun vlucht geannuleerd werd. Daar stonden ze dan."

Er was ook nog een vlucht naar Antwerpen, maar ook die vlucht werd geannuleerd. "Ook om 16.15 uur en om 20.20 uur zijn er nog vluchten voorzien naar Brussel en Charleroi. We hebben al voor gespecialiseerd vervoer gezorgd vanuit Charleroi of Brussel, alleen moeten we hen nog op een van die twee vluchten zien te krijgen. Mijn ouders hebben geen levensnoodzakelijke medicatie meer. Om welke medische redenen mijn ouders dringend in België moeten zijn, dat laat ik liever in het midden. Maar het is wel degelijk van levensbelang", vertelt Maud ten einde raad.

Ondertussen registreerde Maud haar ouders al op travellersonline.be en contacteerde ze Buitenlandse Zaken. "TUI zegt dat de vluchten vol zitten en dat ze niets meer kunnen doen, ondanks de dringende medische redenen. Er zitten gezonde mensen op die vluchten die eventueel langer zouden kunnen blijven. Volgens iemand van TUI willen die mensen niet en kunnen ze ook niet verplicht worden om hun plaats af te staan. Buitenlandse Zaken raadde me aan om op de luchthaven te gaan aandringen omwille van de medische redenen, maar of dat veel zal uithalen. We zitten met onze handen in het haar..."

Bij TUI was er voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar. Ondertussen kreeg het koppel te horen dat ze toch plaats kunnen nemen op de vlucht van 20.20 uur naar Charleroi.

(JRO)

Eerder deze week nam het koppel al contact op met TUI. "Bij TUI vertelden mijn ouders dat ze hun terugvlucht zeker moeten hebben om medische redenen. Geen vuiltje aan de lucht, de vlucht zou gewoon doorgaan, werd hen gezegd. Zelfs gisteren werd hun vlucht nog gegarandeerd. Ze zouden zonder problemen naar België kunnen vliegen", zucht Maud. "Toen mijn ouders zondagmorgen, uren voor ze zouden opstijgen, op de luchthaven van Alicante arriveerden, kregen ze doodleuk te horen dat hun vlucht geannuleerd werd. Daar stonden ze dan."Er was ook nog een vlucht naar Antwerpen, maar ook die vlucht werd geannuleerd. "Ook om 16.15 uur en om 20.20 uur zijn er nog vluchten voorzien naar Brussel en Charleroi. We hebben al voor gespecialiseerd vervoer gezorgd vanuit Charleroi of Brussel, alleen moeten we hen nog op een van die twee vluchten zien te krijgen. Mijn ouders hebben geen levensnoodzakelijke medicatie meer. Om welke medische redenen mijn ouders dringend in België moeten zijn, dat laat ik liever in het midden. Maar het is wel degelijk van levensbelang", vertelt Maud ten einde raad.Ondertussen registreerde Maud haar ouders al op travellersonline.be en contacteerde ze Buitenlandse Zaken. "TUI zegt dat de vluchten vol zitten en dat ze niets meer kunnen doen, ondanks de dringende medische redenen. Er zitten gezonde mensen op die vluchten die eventueel langer zouden kunnen blijven. Volgens iemand van TUI willen die mensen niet en kunnen ze ook niet verplicht worden om hun plaats af te staan. Buitenlandse Zaken raadde me aan om op de luchthaven te gaan aandringen omwille van de medische redenen, maar of dat veel zal uithalen. We zitten met onze handen in het haar..."Bij TUI was er voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar. Ondertussen kreeg het koppel te horen dat ze toch plaats kunnen nemen op de vlucht van 20.20 uur naar Charleroi. (JRO)