Oostends gitarist Patrick Henno (62) overleden aan hartaderbreuk

Patrick (uiterst links) richtte samen met Alan Rotsaert (derde van links) de rockgroep CamelToe Rock op. © JRO
Redactie KW

Patrick Henno is vrijdagmorgen overleden in Oostende. Patrick was sinds 2009 de vaste gitarist bij de Oostendse coverband ‘Out of Service’ en oprichter van de rockband CamelToe.

De 62-jarige Patrick Henno overleed vrijdagmorgen in Oostende aan een hartaderbreuk. Vriend en collega muzikant Alan Rotsaert is er het hart van in. “We hadden nog toekomstplannen samen”, zegt hij. “Patrick stond vrijdag zoals gewoonlijk op omstreeks 6 uur in de vroege morgen. Hij voelde zich niet goed en korte tijd later was hij er niet meer. Onvoorstelbaar! Ik kan het nog steeds niet geloven.”

Patrick Henno richtte begin 2014, samen met Alan Rotsaert, de Belgische rockband CamelToe Rock op. “Ik hoorde hem twee dagen geleden nog. We zouden afspreken om de toekomst te bespreken. Ik was ondertussen gestopt als gitarist bij CamelToe, maar de toekomst zag er goed uit. We broedden op een akoestische band, wij alleen met ons twee.”

Op zijn zestiende speelde Patrick nog bij Stage Beast met Frank Dubbe, Willy Punk en Johnny en Danny Markey. De groep bracht seventies punk. Daarnaast was hij ook actief als gitarist bij The Gents van 1980 tot 1981. Tot 2009 was Patrick minder actief in de muziekwereld. Hij baatte toen computerwinkel ‘Henno computers’ uit in Oostende.

De verslagenheid op sociale media is groot. “In de hemel zal mooie muziek gespeeld worden”, klinkt het daar. In 2017 trouwde hij met Iris Weise. Hij laat een vrouw en een dochter achter. Wanneer Patrick precies begraven wordt is nog niet duidelijk.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier