Oostends atleet Benny Fischer wil in recordtijd de kustlijn aflopen

© FRO
Redactie KW

De Oostendse atleet Benny Fischer zag zijn plannen om de Challenge van Côte Opal in Frankrijk te lopen wegens corona in het water vallen en stelde zich meteen een nieuw doel. Zaterdag 12 september wil hij vanaf 10 uur onze 62 km lange kustlijn aflopen in een nieuwe recordtijd.

“Het doel is om de kustlijn af te lopen van Knokke naar De Panne tegen een gemiddelde snelheid van 15km/uur. Ik zal de afstand langs de weg en het strand af leggen. Ik word geassisteerd door Koen Vanderstede, één van de atleten die ik begeleid.”

Mijn conditie is uitstekend en het zou zonde zijn om er niet van te profiteren met deze stunt, waarvan ik al lang droom. Er zijn door corona geen wedstrijden. Ik heb onlangs zelf een marathon gelopen rond Oostende samen met mijn trainingsmaten. Ik heb mijn job, na een periode thuiswerken, bij Cool Solution weer kunnen hervatten. Tijdens de middagpauze profiteer ik ervan om 10 km te lopen. Terwijl het ijzer heet is, wil ik slagen in mijn opzet: de kustlijn aflopen in een recordtijd!”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier