Oostendenaars kunnen eigen reisgids maken: ambassadeurs kiezen leukste plekjes

Julie Mostrey. © Toerisme Oostende
Gillian Lowyck

Toerisme Oostende lanceert een nieuwe functie op haar website. Oostendenaars kunnen voortaan hun eigen reisgids samenstellen, compleet met adresjes, wandelingen, hotspots… “Ideaal om naar je vrienden in het binnenland te sturen”, klinkt het. Om de tool in de kijker te zetten, zijn er zes ambassadeurs aangesteld.

Wie dat wil, kan voortaan zijn of haar eigen reisgids maken via de website van Toerisme Oostende. “Niemand kent onze stad zo goed als de Oostendenaars zelf”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “We willen Oostendenaars aansporen een ambassadeursrol op te nemen en hun favoriete adresjes te delen met vrienden en familie uit het binnen- en buitenland. Zelf krijg ik ook vaak de vraag waar mensen in onze stad lekker kunnen eten of waar ze het best overnachten.”

Een #loveoostende-reisgids kan aangemaakt worden op visitoostende.be. Door je favoriete plekken een hartje te geven, worden ze verzameld op je eigen persoonlijke webpagina. Er kan bij elke keuze extra informatie gegeven worden en alle plaatsen worden ook weergegeven op een handig kaartje. Elke reisgids heeft een persoonlijke en unieke URL om makkelijk te kunnen delen. Het hoeven trouwens niet allemaal adresjes te zijn. Wie dat wil, kan ook bijvoorbeeld wandelingen of evenementen toevoegen. Of een favoriete plek die nog niet op de site van Toerisme Oostende staat.

Om de nieuwe tool extra in de kijker te plaatsen, werden er zes ambassadeurs aangesteld. “We deden een oproep op Facebook tot enthousiaste Oostendenaars”, vertelt Isolde Simoens van Toerisme Oostende. “Belangrijk was dat we een goede mix hadden van bewoners. We willen dat alle wijken aan bod komen.”

Alle wijken

Onder de zes ambassadeurs één bekend gezicht: radiopresentatrice Heidi Lenaerts, die sinds enkele maanden in de stad woont. “Oostende is nu mijn vaste thuishaven, maar we komen hier natuurlijk al veel langer. Heel wat kennissen, vrienden en familie vragen mij regelmatig om Oostende-tips.” Heidi kiest onder meer voor het Fort Napoleon: “Een hele leuke plek met veel geschiedenis, en ideaal voor kinderen.”

Ook Proper Strand Loper Kevin Pierloot, vorig jaar nog door de lezers van De Zeewacht verkozen tot Krak van Oostende, is een van de ambassadeurs. “Ik woon in de Konterdam en vind het een van de meest ondergewaardeerde wijken van Oostende, maar ook Stene is de moeite. Restaurant De Vlasschaard is een van mijn favorieten.”

Lien Moijson.
Lien Moijson.© Toerisme Oostende

Leerkracht Liesbet Deplancke woont in Raversijde en toont graag de troeven van haar wijk. Kleuterjuf Lien Moijson is een van de negen Ostend City Queens en speelt volleybal bij Hermes Oostende. “De Marvin Gaye tour is een van mijn favorieten. Zelf heb ik zo heel wat verrassende plekken ontdekt.”

Julie Mostrey is afkomstig van de Vuurtorenwijk en kiest de duinen als favoriet. Ellen Van Wulpen woont in het centrum van de stad en werkt bij het Kursaal. “Logisch dan ook dat dat een van mijn favoriete adressen is”, lacht ze.

De ambassadeurs zullen binnenkort in het straatbeeld opduiken op aankondigingsborden. Een eigen reisgids samenstellen kan gratis via www.visitoostende.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier