De 23-jarige politicoloog reageert enthousiast op zijn nominatie: "De voorbije maanden waren intens. Door mijn werk rond LGBT- rechten in Oost-Europa kwam ik in aanraking met zowel verhalen van hoop als verdriet. Jongeren uit Armenië, Wit-Rusland en Oekraïne vertelden me de voorbije maanden hun verhalen. De doodsbedreigingen die ik ontving, toont maar een klein deel van de realiteit waarin de LGBT+ gemeenschap moet leven in die regio. Zo werd ik onlangs nog wakker gebeld door een Armeense kennis die samen met zijn vrienden verjaagd werd uit zijn dorp toen men zijn geaardheid ontdekte. Ik draag mijn nominatie in eerste instantie aan hen op."

Rémy specialiseert zich sinds enkele jaren in de politiek van de LGBT-gemeenschap in de Europese Unie. Zijn focusregio is Centraal- en Oost-Europa. Out TV omschrijft Rémy als volgt: "Rémy Bonny is een jonge LGBT-activist. Hij schreef het afgelopen jaar een artikel over de rechten van transgenders in Armenië. Hierin was te lezen dat het land door en door homo- en transfoob is. Door het artikel ontving hij verschillende doodsbedreigingen en zelfs het bericht dat een lezer zijn hoofd eraf wilde hakken. Door dit bekend te maken in de media kaartte hij de problematiek nog eens aan."

Sinds begin september woont Rémy in het Italiaanse Venetië, waar hij zich verder specialiseert aan de Global Campus of Human Rights / European Inter-University Centre for Human Rights & Democratisation.

Andere genomineerden

De andere genomineerden dit jaar zijn journaliste Bo Van Spilbeeck, acteur Sven De Ridder, actrice Anke De Ridder, Songfestivalwinnares Netta, Olympisch skiër Gus Kenworthy, reality ster Rogier van der Linden, LHBT-activiste Dinah de Riquet-Bons en Amsterdams burgemeester Femke Halsema.

(MB)

De 23-jarige politicoloog reageert enthousiast op zijn nominatie: "De voorbije maanden waren intens. Door mijn werk rond LGBT- rechten in Oost-Europa kwam ik in aanraking met zowel verhalen van hoop als verdriet. Jongeren uit Armenië, Wit-Rusland en Oekraïne vertelden me de voorbije maanden hun verhalen. De doodsbedreigingen die ik ontving, toont maar een klein deel van de realiteit waarin de LGBT+ gemeenschap moet leven in die regio. Zo werd ik onlangs nog wakker gebeld door een Armeense kennis die samen met zijn vrienden verjaagd werd uit zijn dorp toen men zijn geaardheid ontdekte. Ik draag mijn nominatie in eerste instantie aan hen op."Rémy specialiseert zich sinds enkele jaren in de politiek van de LGBT-gemeenschap in de Europese Unie. Zijn focusregio is Centraal- en Oost-Europa. Out TV omschrijft Rémy als volgt: "Rémy Bonny is een jonge LGBT-activist. Hij schreef het afgelopen jaar een artikel over de rechten van transgenders in Armenië. Hierin was te lezen dat het land door en door homo- en transfoob is. Door het artikel ontving hij verschillende doodsbedreigingen en zelfs het bericht dat een lezer zijn hoofd eraf wilde hakken. Door dit bekend te maken in de media kaartte hij de problematiek nog eens aan."Sinds begin september woont Rémy in het Italiaanse Venetië, waar hij zich verder specialiseert aan de Global Campus of Human Rights / European Inter-University Centre for Human Rights & Democratisation.De andere genomineerden dit jaar zijn journaliste Bo Van Spilbeeck, acteur Sven De Ridder, actrice Anke De Ridder, Songfestivalwinnares Netta, Olympisch skiër Gus Kenworthy, reality ster Rogier van der Linden, LHBT-activiste Dinah de Riquet-Bons en Amsterdams burgemeester Femke Halsema.(MB)