Oostendenaar krijgt 40 maanden cel voor overdosis door opeten van pijnstillende pleister

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 36-jarige Oostendenaar tot 40 maanden effectieve celstraf veroordeeld voor zijn rol in de dood van een vriendin. Sandra D. stierf nadat ze had gegeten van een krachtige pijnstillende pleister die ze van Keith M. had gekregen.

Op 8 januari 2016 had Pascal D. (45) net zijn dagelijkse dosis methadon gekregen, toen hij samen met zijn vriendin Sandra D. een oude bekende tegen het lijf liep in Oostende. Samen met Keith M. (36) begonnen ze alcohol en medicatie te gebruiken. De twee mannen rookten een pijnstillende pleister met fentanyl. Het slachtoffer at echter van de fentanylpleister en kwam diezelfde avond om het leven. Fentanyl is een pijnstillende stof, die ongeveer 80 keer krachtiger is dan morfine.

“Om te plakken, niet om op te eten”

Pascal D. ontkent dat hij de pleister leverde en vroeg de vrijspraak. “Was het een spijtig ongeluk of een bewuste keuze van het slachtoffer, dat weten we niet”, aldus zijn advocaat Stijn Leliaert. De rechter volgde de redenering van de verdediging. Pascal D. werd vrijgesproken voor de overdosis en kreeg zes maanden cel voor schuldig verzuim.

Het staat vast dat Keith M. de fentanylpleisters ging kopen bij de apotheker. Toch vroeg ook zijn advocaat Bart Bleyaert tevergeefs de vrijspraak. “Zij wilde per se die medicatie hebben. Dat dient bovendien om te plakken, niet om op te eten.” Daarnaast zou M. haar slechts een vierde van een pleister gegeven hebben, naar eigen zeggen om ongelukken te voorkomen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.