Oostendenaar Jimmy De Frenne wil wereldrecord op een WC zitten op zijn naam

In Oostende werd zondagmiddag in Filip’s Place het startschot gegeven om het wereldrecord WC zitten te lanceren. Het is Oostendenaar Jimmy De Frenne (48) die het wereldrecord op zijn naam wil zien.

De Oostendenaar deed eerder al enkele recordpogingen, telkens ging de opbrengst naar een goed doel. In 2016 stond de man nog 83 uur aan de strijktafel en mocht zich zo de nieuwe wereldrecordhouder strijken heten. Een jaar later zou het wereldrecord poolbiljart van 100 uur eraan moeten geloven, maar Jimmy moest na 41 uren opgeven op advies van de dokter. Hij moest en zou een nieuw wereldrecord op zijn naam vestigen en kreeg het idee om een aanval te doen op het wereldrecord WC zitten.

Er is momenteel geen officieel wereldrecord gekend bij het Guinnes Book of Records. “Ik wil minimum 150 uur op het toilet zitten, maar in principe staan er 170 uur gepland”, vertelt Jimmy net voor aanvang van de poging. “Waarom WC zitten? Gho ja, ik heb nu al gebiljart en gestreken. WC zitten leek me ook wel iets leuks. Nog niemand kwam op het idee om een officiële gooi te doen naar een wereldrecord. Eigenlijk had ik aan een minuut WC zitten ook al voldoende om het wereldrecord te verbreken, maar als ik iets doe, dan doe ik het meteen goed. Het zou ook niets opbrengen.”

De opbrengst van de wereldrecordpoging gaat naar Dagcentrum en Jeugdhuis De Takel in Oostende. “Iedereen die dat wil kan een uur lang bij me komen zitten, daar betalen de bijzitters vijf euro voor. Er zijn ook gewoon giften mogelijk, die worden in een afgesloten urne gestopt. Daarnaast zal ik, terwijl ik daar toch zit, een tapijt weven met het logo van F.C. Koln, de Duiste voetbalclub waar ik fan van ben. Het tapijt wordt nadien geveild en ook daar gaat de opbrengst van naar De Takel. Waarom ik voor De Takel koos? Mijn twee zonen hebben daar gezeten. Als ik zie wat die mensen voor de jongeren doen… Ze nemen de gasten mee naar de Ardennen, dat kost de gezinnen amper 20 euro en alles is daarbij inbegrepen. Die mensen verdienen een extraatje.”

Op zondag 14 juli weten we of Jimmy het 170 uur lang op het toilet heeft volgehouden. Wie Jimmy wil steunen kan terecht in Filip’s Place, Kapucijnenstraat 40 in Oostende.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.