Oostendenaar doet iedereen bewegen in coronatijden via YouTube-kanaal

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Oostendenaar Bryan Verstraete is creatief in tijden van corona. Met Bdynamic, een nieuw sportbegeleidingscentrum, startte hij op zaterdag 4 april met een eigen YouTube-kanaal. “Elke zaterdag zetten we een nieuwe workout online die mensen van thuis uit kunnen volgen”, klinkt het.

Bdynamic werd een jaar geleden opgericht met een duidelijke missie: personen die sportieve doelen stellen laten behalen en hiervoor de meest persoonlijke en wetenschappelijk onderbouwde begeleiding bieden. De 30-jarige Bryan Verstraete, oprichter van Bdynamic, behaalde een master sportmanagement en is een gediplomeerd personal trainer.

De passie voor de sport, de vakkennis en de wil om te ondernemen deed Bryan Bdynamic oprichten. “We willen mensen helpen om hun eigen sportdoelen te bereiken. We willen ze laten functioneel trainen en begeleiden. Dat kan gaan om een specifieke sport, revalideren op een verantwoorde manier, afvallen en vet verliezen of spiergroei stimuleren”, duidt Bryan.

Anno 2020 werkt Bdynamic daarvoor samen met kinesist Bram Monteyne voor de functionele beoordelingen. “Dat zorgt voor een specifiekere begeleiding met een volwaardige preventie van mogelijke blessures”, aldus Bryan Verstraete.

Oostendenaar doet iedereen bewegen in coronatijden via YouTube-kanaal

Door de huidige regels omtrent social distancing waarbij heel wat sportievelingen hun sportschool, zwembad, sportclub of andere sportinrichting zien sluiten, wil Bdynamic de mensen hun fysieke activiteit maximaal blijvend stimuleren.

“Met dank aan Video Ventoux, een dochterbedrijf van Zazou Group met wie we samenwerken, hebben we onlangs ons eigen YouTube-kanaal opgericht. Wekelijks gaan we daarop online workouts aanbieden. We onderscheiden ons van andere initiatieven door naast oefeningen ook tijd te maken om aandacht te geven aan correcte houdingen, uitvoeringen en wetenschappelijke onderbouwde kennis mee te delen over deze work-outs. Dit om mensen niet enkel tijdens de lockdown, maar ook erna extra te stimuleren verantwoord en correct te bewegen“, besluit Bryan.

https://www.youtube.com/watch?v=XbcTN9UQJ-s

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier