Oostende zet fietstaxi’s in om senioren uit isolement te halen

Een van de twee Oostendse fietstaxi's. © GF
Redactie KW

De stad Oostende zal fietstaxi’s inschakelen om senioren naar ontmoetingscentra te voeren. Zo willen ze de ouderen uit hun isolement halen en eenzaamheid tegengaan. De stad heeft twee fietstaxi’s aangekocht.

In Oostende kunnen senioren in de toekomst naar hun buurtcentrum gevoerd worden met een fietstaxi. De stad kocht twee fietstaxi’s aan. Daarmee moeten ouderen uit hun sociaal isolement gehaald worden om eenzaamheid tegen te gaan. Voor ouderen is het soms moeilijk om kortere afstanden af te leggen in de stad, omdat ze daar geen openbaar vervoer voor kunnen gebruiken. Zo kunnen ze niet deelnemen aan sociale activiteiten en missen ze soms medische afspraken. Ontmoetingscentra merkten dat sommige senioren moeite hadden om ter plaatse te komen. De fietstaxi’s moeten dat probleem oplossen.

Nu al wordt een fietstaxi ingezet in de Vuurtorenwijk. Een twintigtal senioren wordt daar van en naar het ontmoetingscentrum De Ballon gebracht. Een ritje met de fietstaxi is volledig gratis. De taxi’s worden bestuurd door vrijwilligers. “We willen zo tegemoetkomen aan de noden van de minder mobiele personen die het belangrijk vinden om naar hun ontmoetingscentrum te komen. De fietstaxi is ook een groen initiatief dat goed past in het concept van een autoluw centrum”, zegt schepen van Samenleven Maxim Donck (N-VA).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier