Oostende zet bewakingsagenten in uitgaansbuurt in

Ook de politie controleert geregeld in de Oostendse Langestraat. © JRO
Redactie KW

Uit een evaluatie van de voorbije tien dagen blijkt dat de uitbaters van de Oostendse horecazaken zich goed aan de regels houden. De stad kiest er nu voor om ook bewakingsagenten in te zetten vanaf dit weekend. “Die mensen zullen aanwezig zijn op vrijdag- en zaterdagavond van 20 uur tot 1.30 uur”, aldus schepen Maxim Donck.

De stad sloot met de uitbaters van de verschillende horecazaken in de uitgaansbuurt van Oostende al een hoffelijkheidsakkoord. Daarin werden enkele duidelijke afspraken vastgelegd. Affiches in het straatbeeld verduidelijken die afspraken. Volgens het stadsbestuur worden alle gemaakte afspraken ook goed opgevolgd.

Om de uitbaters nog extra te ondersteunen zal de stad nu ook bewakingsagenten voorzien in het uitgaanscentrum. De veiligheidsmensen zullen telkens aanwezig zijn op vrijdag- en zaterdagavond van 20 uur tot 1.30 uur. “Ze zullen in de eerste plaats een sensibiliserende functie hebben om de horeca-uitbaters te helpen”, legt schepen Maxim Donck uit.

“We vragen dan ook aan iedereen die in de Langestraat vertoeft om de richtlijnen van de uitbaters en van de bewakingsagenten goed op te volgen. We hebben de inzet van de bewakingsagenten op voorhand overlegd met de uitbaters.”

Terrassen uitbreiden

Horecazaken in Oostende mogen in de zomer van 2020 ook hun terrassen uitbreiden mits toestemming van het stadsbestuur. De teller van het aantal goedgekeurde dossiers voor de uitbreiding van het terras staat ondertussen al op 186.

Voor die tijdelijke uitbreiding mogen uitzonderlijk parasols met reclame gebruikt worden, terwijl dat vroeger verboden was. Dat laat de horeca-uitbaters toe om bij leveranciers snel en goedkoop aan extra materiaal te raken, zonder de extra kosten om bijkomend materiaal te moeten huren of nieuw aan te kopen.

De beachbars draaien ondertussen ook al op volle toeren. Zij mogen open blijven tot eind september in plaats van halverwege september. Ondertussen werkt de Stad Oostende verder aan een economisch en sociaal herstelplan voor de stad om de inwoners en de ondernemers zo goed mogelijk uit de coronacrisis te loodsen.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten