Oostende wil lokaal shoppen promoten met Cowboy Henk fietstas

© JRO
Redactie KW

Met het verloten van een fietstas met een afdruk van Cowboy Henk wil men in Oostende het belang van lokaal shoppen onderstrepen en stimuleren. Herr Seele zelf kwam de fietstas voorstellen in thuisstad Oostende.

Het is de handelaarsvereniging ‘Handelaars Belle Epoque Oostende vzw’ die de fietstassen zal verloten aan lokale shoppers. Met het project wil de vereniging de vele kleinhandelaars in de Belle Epoquewijk promoten. “Het is belangrijk dat mensen lokaal kopen”, verduidelijk schepen voor Ondernemen, Charlotte Verkeyn (N-VA). “Tevens verbindt het de lokale economie met een vleugje kunst, want de ontwerpen zijn allemaal van de hand van Herr Seele. Het zal mensen triggeren om lokaal hun aankopen te doen.”

Herr Seele verleende graag zijn medewerking aan het project. “Ik woon zelf in de wijk en vind het superbelangrijk dat mensen lokaal hun boodschappen doen”, vertelt Herr Seele. “De kleine handelaars hebben het alsmaar moeilijker om op te botsen tegen de grote ketens. Het project zal de buurt eenheid geven. We zijn een fietsminnende buurt en daar hoort de fietstas zeker bij. De fietstas wordt een collectoritem en zal heel gegeerd zijn, volgens mij.”

Per aankoop bij de handelaars van de Belle Epoquewijk krijgt men tussen 16 en 21 april een stempel. De volle stempelkaarten kunnen afgegeven worden bij Apotheek Meulemeester, Boetiek IF, bakkerij Riviera en Herenmode Paul. Op 22 april worden de winnaars geloot. De winnaars kunnen op 25 april, tijdens de Shoppingday van de Belle Epoquewijk, afhalen. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier