Oostende vraagt om weg te blijven uit stadscentrum met de auto

© JRO
Bron: Belga

De stad Oostende vraagt autobestuurders zondagmiddag om het stadscentrum te mijden. Dat meldt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). De parkings in het stadscentrum van Oostende zijn volledig volzet. In de randparkings is wel nog plaats.

Door het mooie weer zakken heel wat mensen af naar zee. Zo ook in Oostende, want daar zijn alle centrumparkings nagenoeg volzet. De burgemeester vraagt dan ook om het stadscentrum voorlopig te mijden met de auto. “Mensen blijven rondrijden om parking te zoeken in het centrum terwijl er geen plaats meer is. Daardoor loopt het verkeer vast”, aldus Tommelein. Op de randparkings aan de rand van Oostende is wel nog voldoende plaats.

In Oostende zelf is het overigens drukker dan zaterdag. Toch zijn er nog nergens problemen gemeld. “Het is merkelijk drukker maar we kunnen nog niet spreken van de grote massa”, vertelt Tommelein.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten