Oostende verwent shoppers met oesters in valentijnsweekend

De plaatselijke delicatesse van De Oesterput: de Ostendaise. © GF
Redactie KW

In het valentijnsweekend deelt Toerisme Oostende in samenwerking met het Economisch Huis Oostendse zowel zaterdag als zondag oesters uit in de winkelstraten. Dat belooft…

Oesters passen perfect bij Valentijn! Met de Oostendse Oesterkwekerij De Oesterput en zijn ‘Ostendaises’ trakteert Toerisme Oostende in samenwerking met het Economisch Huis de shoppers op een lokale delicatesse. De oesters worden zowel op zaterdag als op zondag uitgedeeld in de winkelstraten.

“In Oostende valt er het hele jaar door wat te beleven en dat zetten we graag in de kijker. In de hotels loopt er een valentijnsactie, waarbij je een romantische fotoshoot op het strand krijgt als je een kamer boekt. Maar met Valentijn leggen we ook de shoppers extra in de watten! Met de oesters kozen we dit jaar voor een uniek streekproduct. Op die manier tonen we de culinaire troeven van Oostende”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Heel wat etalages zijn warm en liefdevol aangekleed, restaurants pakken uit met speciale valentijnsmenu’s en de winkels zorgen voor een hapje en een drankje of een valentijnscadeautje of een ander extraatje. “Oostende heeft een imago opgebouwd als shoppingstad met een aantrekkelijk aanbod waar steeds iets te beleven valt, ook op zondag”, stelt schepen voor Ondernemen Charlotte Verkeyn (N-VA).

Meer info op www.visitoostende.be/nl/shoppen-valentijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier