Oostende verwelkomt vier nieuwjaarskindjes

In het AZ Sint-Jan, campus Serruys, werden drie nieuwjaarkindjes geboren. Op de foto zien we vooraan Farah Al-Husseinawi en Ghazawn Alsaadi met Razan, Janne De Winter en Ulrich Gouwy met Jules, Heleen Vlaminck en Hannes Versluys met Korneel. Achteraan v.l.n.r. de vroedvrouwen Ann Vanhoecke, Dalila Sterckx, Caroline Decap en Sylvia Thirion, kinderarts Ann Verschelde. (Foto LIN)
Redactie KW

Op 1 januari werden in het AZ Sint-Jan, campus Serruys drie nieuwjaarskindjes geboren: Jules, Korneel en Razan. In het AZ Damiaan kwam Lucas ter wereld op nieuwjaarsdag.

Lucas is het eerste kindje van Charlene Desimpelaere en Yves Lefebvre uit de Zandvoordedorpsstraat in Zandvoorde. De baby van 3,630 kg en 51 cm werd om 21.22 uur geboren in het AZ Damiaan. “De bevalling was uitgerekend voor 6 januari. We hebben nog oudejaar gevierd en zijn rond 3 uur ‘s nachts gaan slapen. Maar een uurtje later brak het vruchtwater”, vertelt de gelukkige mama Charlene. “We zijn dan onmiddellijk naar het ziekenhuis vertrokken, maar onze Lucas liet wat op zich wachten. Het werd een lange en zware dag met een prachtige zoon als beloning”, glundert papa Yves. “Nog speciaal is dat Lucas op dezelfde datum als zijn meter Josefien Coopman uit Wingene geboren is.”

Lucas Lefebvre werd op 1 januari om 21.22 uur in het AZ Damiaan geboren. Op de foto zien we de trotse ouders Charlene en Yves met hun zoontje, met kinderarts Sabine Gerniers, Veerle Deprez, Kareen Stewart, Sally Mercy, Mariska De Beir, en Micheline Floree. (Foto LIN)
Lucas Lefebvre werd op 1 januari om 21.22 uur in het AZ Damiaan geboren. Op de foto zien we de trotse ouders Charlene en Yves met hun zoontje, met kinderarts Sabine Gerniers, Veerle Deprez, Kareen Stewart, Sally Mercy, Mariska De Beir, en Micheline Floree. (Foto LIN)

“Eerst Nieuwjaar gevierd”

In het AZ Sint-Jan, campus Serruys, werden op 1 januari drie kindjes geboren. Korneel, het zoontje van Heleen Vlaminck en Hannes Versluys, kwam in de vroege morgen om 2.47 uur ter wereld. “We verwachtten de geboorte op 7 januari, maar de weeën kwamen er plots vlug aan. We hadden nog gezellig thuis lekker gegeten toen het toch wel tijd werd om naar hier te komen”, vertelt mama Heleen. “We zijn iets na middernacht vertrokken met het vuurwerk in de achtergrond. Toch wel een speciaal gevoel”, aldus papa Hannes. Korneel weegt 3,480 kg en is 47,5 cm groot. Zijn wiegje staat klaar in de Morinenlaan in Bredene.

Om 19.27 uur werden Janne De Winter en Ulrich Gouwy de trotse ouders van zoontje Jules. “De bevalling was voorzien op 2 januari, dus waren we voorbereid. We hebben nog oudejaar gevierd bij Els Degroote en Anthony Liénard, de peter van Jules. Om 9.30 uur zijn we in het Serruysziekenhuis toegekomen en tien uur later was alles achter de rug”, vertellen de gelukkige ouders die in De Haan wonen. Jules weegt 3,395 kg en is 50,5 cm groot.

Het Oostendse AZ Sint-Jan mocht nog een derde nieuwjaarskindje verwelkomen. Razan is het dochtertje van Farah Al-Husseinawi en Ghazawn Alsaadi uit de Torhoutsesteenweg in Oostende. Hun dochtertje zag om 21.30 uur het levenslicht. De jonge ouders zijn afkomstig uit Irak. “Ik woon al sedert 2008 in Oostende”, zegt papa Ghazawn in bijna perfect Nederlands. “We zijn op oudejaarsdag ‘s avonds naar het ziekenhuis gekomen. Het heeft nog tot in de avond geduurd voor ons dochtertje Razan er was.” Het meisje weegt 3,770 kg en is 51 cm groot.

(LIN – foto’s LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier