Oostende verwelkomt de eerste Hollandse Maatjes dan toch met een feest(je)

Voorzitter Glenn Drangreau brengt elk jaar de eerste maatjes mee.©Picasa
Voorzitter Glenn Drangreau brengt elk jaar de eerste maatjes mee.©Picasa
Redactie KW

Op woensdag 16 juni pakt het Oostends Maatjes Comité dan toch uit met de feestelijke opening van het haringseizoen en de voorstelling van de nieuwe Hollandse Maatjes. Het was lang niet zeker of dat dit jaar zou lukken door de aanhoudende coronacrisis. Het blijft wel bij een klein feestje.

Door de coronamaatregelen is er ook dit jaar geen gastronomische en muzikale happening mogelijk. Vorig jaar werd de voorzichtige start gegeven onder de luifel van het stadhuis. Volgende woensdag wordt een voorstelling georganiseerd, ter hoogte van de beach-bar Petit Nice naast het kursaal.

Het Maatjes Comité, onder leiding van voorzitter Glenn Drangreau, kondigde al de aanwezigheid aan van ‘meter’ Wendy Van Wanten, ‘peter’ Luc Caals en burgemeester Bart Tommelein. Ook de Nederlandse charmezanger, René Leblanc, bekend van het tv-programma ‘Ik geloof in mij’; en optredens tijdens de Maatjeshappening 2018 & 2019, zal aanwezig zijn om het eerste tonnetje ‘nieuwe van die organisatie blijft nog even geheim.

Gerard Award

Het Maatjes Comité reikt ook elk jaar de Gerard Award uit aan een bekende persoonlijkheid die zich verdienstelijk gemaakt heeft voor Oostende, de Oostendse visserijsector en folklore. De Gerard 2020 wordt overhandigd ( in uitgesteld relais) aan Frank Dierckens (voorzitter van KV Oostende) en voor dit jaar gaat de grote eer naar schepen Maxim Donck . Beiden ‘vips’ zullen aanwezig zijn op de voorstelling van de eerste Hollandse Maatjes.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.