Oostende verplicht mondmasker binnen de bebouwde kom

Eerder vandaag besliste de gouverneur al dat het op de zeedijk verplicht is een mondmasker te dragen. © (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Het Stadsbestuur van Oostende neemt een drastische maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus. Het verplicht vanaf zaterdag mondmaskers binnen de hele bebouwde kom.

De laatste twee weken stijgt het aantal besmettingen met het coronavirus erg snel. Nadat de Nationale Veiligheidsraad besliste om de mondmaskerplicht in te voeren in winkelstraten, publieke gebouwen, bij verplaatsingen binnen horecazaken en op alle drukke plaatsen gaat Oostende nog een stapje verder. “Om de situatie onder controle te houden werd beslist om vanaf zaterdag mondmaskers te verplichten binnen de bebouwde kom”, klinkt het bij het stadsbestuur. “Dat moet ervoor zorgen dat het socio-economisch leven kan blijven functioneren. De verplichting geldt op het openbaar domein en bij alle verplaatsingen binnen de bebouwde kom.”

Er gelden echter enkele uitzonderingen op de mondmaskerplicht. “Bij verplaatsingen met de auto, motor, fiets of step is het niet verplicht om een mondmasker te dragen. Ook tijdens verplaatsingen op het strand om te gaan zwemmen in de zee, tijdens beoefening van een intensieve sportactiviteit (uitgezonderd wandelen) of tijdens werkzaamheden die zware fysieke inspanningen vergen, hoeft het dragen van een mondmasker niet. En ook wie voedsel of drank nuttigt, voor kinderen onder twaalf jaar of mensen die over een medisch attest beschikken dat verklaart dat het dragen van een mondmasker medisch niet mogelijk is, krijgen een vrijstelling.”

De maatregelen zijn van kracht vanaf 25 juli en de Lokale Politie van Oostende zal nauwgezet controleren. Overtredingen zijn strafbaar en kunnen een GAS-boete van 250 euro opleveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier