De acht genomineerden voor de derde verkiezing van de Stadsfiguur zijn Anja Rooms (vrijwilliger in de basketwereld), Bart Versluys (bouwondernemer), Bobo Kool (dj), Ellen Distave (onderneemster), Philippe Develter (volleybalclub Hermes), Roy Verhaeghe (fotograaf), Xavier Vercaemst (hotelmanager) en Wendy Van Wanten (zangeres). "Om de zoveel jaar komen we samen met de jury om een deliberatie te maken voor onze verkiezingen. Van een longlist van 24 persoonlijkheden destilleren we uiteindelijk acht laureaten. We houden rekening met diversiteit en de vorige twee verkiezingen. Zo kunnen we een lijst van nieuwe kandidaten presenteren", weet Geert De Lombaerde van Hit fm.

Talentvolle persoonlijkheden

De jury van de Stadsfiguur bestaat uit Gwendoline Nys (Kursaal Oostende), Anthony Smaele (consultant), Colijn Verkempinck (Deze Week), Dominique Jauquet (journalist), Gunther Vanpraet (Economisch Huis Oostende), Vincent Drouard (Toerisme Oostende) en Geert De Lombaerde zelf. "Ik ben al acht jaar bezig met Hit FM. Ik draai al meer dan dertig jaar mee in de radiowereld. Zo verdiende ik mijn sporen bij onder meer Radio Contact en Be One. Ook de twee vorige laureaten van de Stadsfiguur maakten deel uit van de jury. In 2012 kwam Jean-Pierre Severens van de Melody Makers uit de bus als winnaar van de eerste editie. Carnavalist Glenn Dangreau werd dan weer verkozen tot Stadsfiguur bij de tweede editie in 2015", klinkt het.

"Oostende telt heel wat talentvolle persoonlijkheden, dat maakte onze job als jury er niet gemakkelijk op. De genomineerden zijn verkozen volgens hun belangrijke inzet in de stad Oostende. Politici of personen die actief zijn in een politieke partij, kunnen niet genomineerd worden. De genomineerde moet een duidelijke band hebben met Oostende. Ze moeten Oostendenaar zijn ofwel een zaak of vereniging hebben in Oostende", aldus Geert De Lombaerde.

Tien verschillende stembureaus

Hit fm Oostende is te beluisteren op 106.3fm. "Gedurende acht weken kunnen de Oostendenaars hun stem uitbrengen in 10 verschillende stembureaus: Deweertsport, Brasserie Henry, KBC Elisabethlaan en Alfons Pieterslaan, Frituur Hazegras, Meubelen Topcenter, Boxoffice Toerisme Oostende en Media Markt, aldus Geert. De uitreiking van de Stadsfiguur vindt plaats tijdens de opening van Xmas Village op donderdag 21 december 2017 om 19 uur in La Vie, Kadzandbonenplein in Oostende.