Oostende verhoogt toerismetaks om meer evenementen buiten seizoen te organiseren

Oostende zal vanaf volgend jaar extra inspanningen doen in citymarketing en in nieuwe evenementen buiten het traditionele hoogseizoen. Zo moeten toeristen in het voor- en najaar nog meer de weg vinden naar de Stad aan Zee. De middelen hiervoor worden verzameld door een verhoging van de Oostendse verblijfsbelasting, ook wel toerismetaks genoemd, van 2.00 naar 2.83 euro per nacht per kamer.

Bart Boelens en Peter Craeymeersch. © (Foto GLO)

Vanaf volgend jaar zullen toeristen die in Oostende overnachten 2,83 euro betalen per nacht per kamer, of drie euro inclusief btw. De stad plaatst zich daarmee op dezelfde hoogte als bijvoorbeeld Gent. De extra inkomsten gaan rechtstreeks naar Toerisme Oostende vzw om te investeren in citymarketing en in seizoensverbredende evenementen.

“De bijkomende middelen zullen ongetwijfeld resulteren in het verhogen van het verblijfstoerisme in wat voorheen bestempeld werd als het laagseizoen”, zegt Peter Craeymeersch, directeur van Toerisme Oostende vzw. “Ook internationaal zullen we bijkomend investeren in communicatie waarbij Oostende ten volle als Ensorstad gepositioneerd wordt met het het nieuwe James Ensorhuis als speerpunt.”

De aanpassing van de toerismetaks gebeurde in samenspraak met HoReCa Middenkust. Voor hen is het belangrijk dat de inkomsten van de toerismetaks volledig gebruikt worden voor het promoten van hun toeristisch product. “We werken zeer goed samen met Toerisme Oostende vzw”, vertelt voorzitter Bart Boelens. “Ook wij hebben de voorbije jaren stevig geïnvesteerd, denk maar aan de verschillende nieuwe of gerenoveerde hotels. Samen zullen we onze stad nu nog sterker in de markt kunnen zetten.”

(GLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.