Oostende rolt gratis wifinetwerk uit

Bart Couvreur (links) van Citymesh en schepen van Digitalisering Kurt Claeys presenteren het gratis wifinetwerk in grote delen van het Oostendse stadscentrum. © HH
Redactie KW

Via _WiFi Stad aan Zee kan je voortaan gratis surfen in grote delen van het centrum van Oostende. Het netwerk wordt in de loop van de zomer nog uitgebreid.

Na een proefproject vorig jaar met Telenet gaat de stad nu in zee met het Brugse bedrijf Citymesh, dat ook al Wifinetwerken verzorgt in Antwerpen, Sint-Niklaas en Blankenberge en binnenkort in Brugge. Oostende investeert dit jaar 50.000 euro, een bedrag dat volgend jaar kan worden opgetrokken. In een eerste fase kan je vanaf dinsdag 5 juli gratis surfen in de Kapellestraat, Adolf Buylstraat, op het Wapenplein, Marie-Joséplein, Sint-Petrus-en-Paulusplein en in een groot deel van de Christinastraat, de Vlaanderenstraat en de Langestraat. Dat is dezelfde zone als tijdens het proefproject, maar met de Christinastraat erbij.

Op 22 juli komen ook de Vindictivelaan en de Alfons Pieterslaan erbij en op 29 juli het Zeeheldenplein, de Visserskaai, de Groentemarkt en het Mijnplein. De vierde en laatste fase is afhankelijk van de adviezen van het agentschap Onroerend Erfgoed omdat daar heel wat acces points op beschermde monumenten zouden komen. Het gaat om de Zeedijk met het strand, de Kursaal, het Thermae Palace Hotel, het Leopold I-plein en het Leopoldpark. “Toch hopen we die vierde fase ook nog deze zomer te kunnen realiseren”, zegt schepen van Digitalisering Kurt Claeys.

Digitaal plan

Eerder rustte de stad al 19 stedelijke gebouwen uit met gratis wifi. Binnenkort komen daar nog de Mr. V-arena, de Bibliotheek Kris Lambert en sporthal De Spui bij. Het stadsbestuur lanceert ook een digitaal stadsplan waarop je alle locaties en straten met gratis wifi kan terugvinden. Het plan bevat ook initiatieven om Oostende digitaal op de kaart te zetten, zoals de (mobiele) website, het e-loket, oostende@internet… Voor de promotie van het gratis wifinetwerk zullen alle handelaars in de betrokken straten ook een wifi-sticker ontvangen om die op een zichtbare plaats te kleven.

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.