Oostende pakt uit met nieuwe Belle Epoquegids

V.l.n.r. Cindy Sinnesael, Murielle Wallenbourg, Sabine Friederichs, Willy Deschildre en Jasna Ameye stellen de Belle-gids voor. © ML
Redactie KW

In Oostende is er een nieuwe Belle Epoquegids. Deze handige infogids in pocketformaat kende al een eerste versie in 2013. Met de nieuwe uitgave zorgen de handelaars van die wijk voor een update.

De Belle Epoquewijk is geografisch te situeren ten zuidwesten van het stadscentrum en omvat in ruime trekken de westelijke uitbreiding van de vroege 20ste eeuw rond de assen Nieuwpoortse en Torhoutsesteenweg en Alfons Pieterslaan. De wijk wordt ruwweg begrensd door de Koningsstraat, Leopold II-laan, Leffingestraat, Heilig Hartlaan , Ed. De Cuyperstraat en Sportstraat. De Belle gids bundelt niet alleen zowat alle handelszaken van de wijk maar ook de vrije beroepen, medische dienstverlening, scholen, wellness en sportfaciliteiten. Bovenop is er een parkeerplan, een wandelroute en een een fotozoektocht.

Veel informatie

“Een mooi initiatief, dat zowel voor de wijkbewoners, als voor de tweedeverblijvers, handelaren zelf als wandelaars door de wijk een meerwaarde betekent. Naast de praktische informatie krijg de gebruiker ook heel wat historische informatie mee”, vindt voorzitter Sabine Friederichs van het Economisch Huis dat het initiatief tot de gids en folder nam.

De nieuwe handelaarsbond, goed voor zo’n 180 leden, bundelt de vroegere kleinere wijkhandelaarsbonden. “Bij de allochtone handelaars merken we nog altijd een bepaalde drempelvrees om aan te sluiten, maar daar wordt aan gewerkt”, zo constateert Cindy Sinnesael van de handelaars. “In tegenstelling met het centrum hebben we in de Belle Epoquewijk weinig ketenwinkels maar enorm veel karaktervolle handelszaken van kleine zelfstandigen die mee de sfeer van de wijk bepalen”, aldus Jasna Ameye, voorzitter van de handelaars.

Openbaring

De eeuwige promotor van de wijk, voormalig slager Willy Deschildre is alvast enthousiast over de gids: “Oostende is meer dan de zee, de dijk en het centrum. De Belle Epoquewijk is een architecturale parel met veel art nouveau- en art decopanden. De nieuwe wandeling focust daar op en openbaart zo voor Oostendenaars en de vele tweedeverblijvers in de wijk een stuk onvervalst maar nog te onbekend Oostende.”

Op zaterdag 30 december kan je nog inschrijven voor een gegidste wandeling doorheen de wijk met een hapje en een drankje bij drie handelaren. In de toekomst kan de wandeling, opgesteld door gids Maud Bonte, ook door groepen aangevraagd worden bij Gidsenkring Lange Nelle. Maar ook op eigen houtje kan je de wandeling met zoektocht aan de hand van de folder doen.

Het wedstrijdformulier kan afgegeven worden bij Toerisme Oostende, het Economisch Huis, bakkerij Rivièra, Boetiek IF, apotheek Meulemeester en Herenmode Paul. Op 15 februari worden 10 prijswinnaars uitgeloot. De gids is op 10.000 exemplaren verspreid en is gratis te krijgen bij Toerisme Oostende, het Economisch Huis en bij de meeste handelaren van de wijk.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier