Oostende organiseert groepsaankoop voor het ‘chippen’ van je kat

Redactie KW

In Oostende is op dinsdag 4 oktober in het kader van de Werelddierendag een nieuw kattenplan voorgesteld.

Het plan moet de ongecontroleerde toename van kittens verhinderen en de eigenaars van katten sneller op de hoogte brengen indien hun verloren huisdier wordt teruggevonden. Daarvoor wordt binnenkort een chipdag georganiseerd. Eigenaars van katten krijgen dan de gelegenheid om hun kat te laten chippen aan een voordelige prijs. Als de prijs nu rond de 50 euro schommelt, denk ik dat we het voor een goeie 20 euro kunnen doen, naarmate van de prijs die de dierenarts rekent. De goedkopere prijs kan worden aangeboden d.m.v. een groepsaankoop. Hoe meer mensen hun poes laten chippen, hoe goedkoper het wordt. Een exacte datum voor de chip-dag is er nog niet.

Daarnaast werd een plan opgesteld om de eigenaars van verloren poezen die niet gechipt zijn sneller op de hoogte te stellen. Katten zijn door de vrijheid die ze krijgen vaker het slachtoffer van een verkeersongeval. Telkens een overleden poes wordt teruggevonden wordt een foto of een beschrijving van de poes op de website van het Blauwe Kruis geplaatst. Op die manier krijgt de eigenaar sneller duidelijkheid wat er met hun huisdier is gebeurd.

Tot slot krijgen enkele inwoners een voederpas. Die voederpas geeft de inwoners de toestemming om zwerfkatten te voederen. Als er dan nieuwe zwerfkatten bijkomen dan wordt de stad op de hoogte gebracht door die mensen om dan de diertjes te steriliseren. Op die manier hoopt de stad dat de toename van zwerfkatten sterk afneemt.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier