Oostende ontvangt gloednieuw luxecruiseschip

Op de foto zien we havencommandant Mario Calbert, scheepskapitein Florian Richard en havenluitenant Xavier Meesschaert. © GF
Roel Jacobus
Roel Jacobus journalist/muzikant

Het gloednieuwe cruiseschip Le Dumont D’Urville meerde voor het eerst aan in Oostende. Dit luxevaartuig vaart onder de Franse vlag en is eigendom van de Compagnie du Ponant uit Marseille. Als thuishaven heeft het Matu Utu, een piepklein haventje op de Franse eilandengroep Wallis et Futuna in de Stille Zuidzee.

Le Durmont D’Urville is 131 meter lang en 18 meter breed. In de 92 hutten kunnen 184 passagiers meereizen. Zij worden op hun wensen bediend door 124 bemanningsleden.

Rederij Ponant richt zich met exclusieve cruises op een voornamelijk Frans publiek, hoewel ook Amerikanen de jongste jaren meer de weg vinden. Dit komt door de samenwerking met de National Geographic Society voor ‘adventure’ cruises.

In Oostende trad ICO Terminals uit Zeebrugge op als scheepsagent. Naar maritieme traditie wisselden ter gelegenheid van de ‘maiden call’ het schip en de havenautoriteiten van Oostende ‘plaques’ (schildjes) uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier