Oostende maakt strand extra toegankelijk voor minder mobiele mensen

Er komen betonnen zandpaden van de dijk tot de vloedlijn. © JRO
Redactie KW

In Oostende kunnen minder mobiele mensen nu tot aan de waterlijn zonder daarvoor te moeten zeulen door het zand. Betonnen zandpaden van de dijk tot de vloedlijn zorgen daarvoor.

Op het strand van Oostende werden twee betonnen strandpaden aangelegd. Eentje ter hoogte van de Diksmuidestraat in Mariakerke en eentje ter hoogte van de Parijsstraat, in het centrum van de stad. Dat moet ervoor zorgen dat mensen die minder mobiel zijn toch van de zee kunnen genieten. Daarmee zet de stad verder in op het toegankelijkheidsbeleid. “Het is vaak hard labeur om te zeulen met een kinderwagen of met een rolstoel om toch even van de zee te kunnen genieten”, stelt schepen voor Toegankelijkheid Hina Bhatti (Open VLD). “Het betonnen pad moet iedereen de mogelijkheid bieden om ongehinderd en zelfstandig te zee te bereiken.”

Nog ter hoogte van de Diksmuidestraat werden enkele parkeerplaatsen aangepast aan minder mobiele mensen. Daarnaast is die locatie de standplaats van de voorziening ‘Zon, Zee, Zorgeloos’. Je kan er gratis strandstoelen ontlenen en er is aangepast sanitair voorzien.

Tijdens de maanden juli en augustus worden er ook nog eens twee jobstudenten voorzien die de mensen zullen assisteren indien nodig. “We hechten er als inclusieve stad groot belang aan dat een ruim publiek zich aangesproken voelt. De betonnen paden worden aangeduid via een blauwwit bord. De volgende jaren voorzien we telkens één extra locatie van een betonnen pad”, besluit de schepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier