Oostende krijgt urban hotel geïnspireerd op New York

Oostende krijgt er nog voor de zomer een nieuw hotel bij. C-Hotels renoveert momenteel Royal Astor en opent er in juni Upstairs, een urban hotel geïnspireerd op voorbeelden in New York. “Ons concept is uniek in Vlaanderen”, zegt Xavier Vercaemst.

Zo moeten de kamers er straks uitzien. © DJ

Het Royal Astor Hotel, decennialang een populair hotel voor de Engelse markt, is sinds oktober dicht. C-Hotels kocht het hotel in de Hertstraat van de familie Vanheste om er een nieuw hotelconcept te lanceren. “Dit gebouw interesseert ons al enkele jaren, wegens de interessante locatie en de vele kamers“, zegt Xavier Vercaemst. C-Hotels baat momenteel al Zon en Zee en Zeegalm in Westende, Helios in Blankenberge, Excelsior in Middelkerke en Burlington en Andromeda in Oostende uit. “Met Upstairs willen we een nieuwe brand lanceren. Het wordt een urban hotel. Bij de inrichting gaat veel aandacht naar hout, beton, metaal en groen”, zegt Xavier Vercaemst.

De kamers worden onderverdeeld in small, medium, large en extra large

Een delegatie van C-Hotels bezocht onlangs 25 hotels in New York in vier dagen tijd om inspiratie op te doen. “We willen New York naar Oostende brengen. Die beleving, de industriële inrichting, maar ook betaalbare prijzen staan straks centraal.” Royal Astor wordt momenteel helemaal gerenoveerd. Zowel de gevel als het volledige interieur wordt aangepakt. Upstairs zal over 96 kamers beschikken. Ook de onderverdeling is eerder atypisch voor de hotelsector. “De kamers worden onderverdeeld in small, medium, large en extra large. Op de bovenste verdieping zijn er ook drie rooftop kamers, met zeezicht en terras. Er is geen prijsverschil voor twee, drie of vier personen. De prijzen starten vanaf 50 euro voor een kamer”, zegt Vercaemst.

Het Royal Astor Hotel wordt momenteel gerenoveerd.
Het Royal Astor Hotel wordt momenteel gerenoveerd.© DJ

Het zwembad van Royal Astor wordt dichtgemaakt. “Hier komt een presentatieruimte waar optredens, toneel of productvoorstellingen kunnen plaatsvinden. We voorzien ook drie vergaderzalen. Geen typische sobere ruimtes, want ook hier denken we out of the box“, duidt Vercaemst. Op het gelijkvloers opent Jilles, die bij Andromeda Hotel al een burgerrestaurant uitbaat, een streetfoodrestaurant. “Ook hier staat de beleving en de urban inrichting centraal. Dit restaurant is voor iedereen toegankelijk en zal open zijn van 7 uur tot middernacht. In de ontbijtruimte zal je geen buffet vinden, maar kan je eerder à la carte kiezen. Zo zal er ook aandacht gaan naar healthy food.” Het hotel opent de deuren op 1 juni, maar boeken kan nu al. De eerste kamers zijn intussen klaar en ogen opvallend vernieuwend. “Het concept is uniek in Vlaanderen. Als het aanslaat, willen we het merk ook lanceren in andere grote steden”, besluit Vercaemst.

(DJ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.