Oostende is blij met mooie nazomer

Op deze warme nazomerse dag was het gezellig druk aan zee. © PM
Redactie KW

Het is geen drukke zomermaand, maar momenteel loopt er toch redelijk wat volk rond in Oostende. Ook voor komend weekend lopen de boekingen vlot binnen. “De nazomer is zeer welkom”, klinkt het bij Toerisme Oostende.

Tropische temperaturen midden september, het gebeurt niet vaak. Reden genoeg voor veel mensen om snel nog even naar de kust te trekken. In Oostende waren vandaag de parkings volzet en lag er heel wat volk te genieten van de warme zonnestralen op het strand.

Voldoende capaciteit

“Ook voor komend weekend hebben we goede verwachtingen”, zegt Pieter Hens van Toerisme Oostende. “We zien wel dat het de algemene trend volgt: mensen wachten de weersvoorspellingen af om dan last minute nog te boeken. Toch stromen de reservaties al vlot binnen bij de hotels. Er is zeker nog capaciteit, maar we hebben er zeer goede hoop in.”

“De voorbije weken was het sowieso al redelijk druk”, gaat Pieter Hens verder. “We hebben een mooie start van de septembermaand gehad. Naar mijn gevoel is het momenteel ook redelijk druk, als je kijkt naar de winkelstraten. Mensen komen niet enkel voor het strand, maar voor de combinatie: shoppen, iets lekkers gaan eten op restaurant … Ja, deze mooie nazomer is zeer welkom.” (GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier