Oostende hoopt dat de inwoners eens uit hun schelp komen

Redactie KW

In Oostende zijn ze vandaag begonnen met de verdeling van 69.144 vragenlijsten in het kader van de enquête ‘Kom uit je Schelp’.

Vanuit de verschillende ontmoetingscentra in de wijken worden de enquêtes verdeeld. Zo ook deze morgen op de wijk Westerkwartier. Daar stonden Rudy Benthein (medewerker communicatie Stad Oostende op rust) en Gwenny Cooman (coördinator van het hele gebeuren) in voor de verdeling. Ze kregen ook de hulp van schepen Nancy Bourgoignie. Op het Westerkwartier alleen al moeten 13.159 enveloppen worden gebust. Vrijdagmiddag worden daar nog eens twaalf vrijwilligers aan toegevoegd. De enquêtes moeten op twee dagen tijd in de brievenbussen steken van alle Oostendenaren. In totaal werken zo’n 80 vrijwilligers en mensen van het stadspersoneel mee.

Rudy Benthein, Gwenny Cooman en schepen Nancy Bourgoignie aan het werk in het Westerkwartier.
Rudy Benthein, Gwenny Cooman en schepen Nancy Bourgoignie aan het werk in het Westerkwartier.© JRO

‘Kom uit je Schelp’ laat de Oostendenaren mee de toekomst bepalen van Oostende. Sinds mei is het stadsbestuur bezig met het verzamelen van ideeën van verschillende Oostendenaren over hun stad. Zo werden de ideeën gebundeld van op de wijkraden, adviesraden, via straatgesprekken en via een online bevraging. Op basis van wat de inwoners vertelden werd de enquête opgesteld. Die wordt uitgestuurd naar alle Oostendenaren ouder dan 16 jaar. In de vragenlijst komen zowel de behoeften van ouderen als de noden van jongeren aan bod.

(JRO – Foto’s Facebook Gwenny Cooman/JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.