Oostende heeft op één na meeste deelnemers aan VeggieChallenge

Schepen Silke Beirens mocht het getuigschrift in ontvangst nemen.© gf
Schepen Silke Beirens mocht het getuigschrift in ontvangst nemen.© gf
Redactie KW

Tijdens de maand maart kon iedereen deelnemen aan de VeggieChallenge en zo de uitdaging aangaan om minder vlees of vis te eten en meer groenten. In Oostende namen meer dan 400 stadsgenoten deel. De kuststad doet zo beter dan Brugge en Gent en moet enkel Leuven laten voorgaan.

De tweede editie van de VeggieChallenge, een campagne van EVA vzw, was een groot succes. Bijna 24.000 Belgen schreven zich in en aten in maart (meer) veggie of veganistisch. Nieuw dit jaar was dat ook steden konden meedoen. Oostende, Hasselt, Genk, Mechelen, Leuven, Gent, Kortrijk, Brugge, Sint-Gillis, Elsene, Bergen en Jette gingen de uitdaging aan om zoveel mogelijk inwoners warm te maken om zich in te schrijven en zo de beste Veggie Stad 2021 te worden.

De VeggieChallenge past bovendien perfect in de voedselstrategie ‘Oostende Oogst’ ( in kader van het Foodshiftproject, red. ) en kreeg daarom de volle steun van de stad Oostende. Ook heel wat horecazaken sprongen enthousiast mee op de kar: maar liefst 30 Oostendse restaurants en traiteurs deden in maart een extra inspanning om meer verleidelijke veggie en vegangerechten aan te bieden.

De actie werd een groot succes. Meer dan 400 Oostendenaars schreven zich officieel in voor de VeggieChallenge.

Enthousiaste reacties

Schepen Silke Beirens ging ook zelf hoogstpersoonlijk op verschillende plaatsen een zelfgemaakte vegan lunch brengen. “Ik heb zelf een horecaverleden en ben blij dat ik nog eens in de kookpotten mocht roeren voor mijn collega’s van het college”, legt de schepen van Mens & Milieu uit.

“Door het grote aantal enthousiaste reacties ging ik nog een stap verder en bezorgde de voorbije weken een plantaardige lunch aan enkele ondernemers, een kersvers gemeenteraadslid en als klap op de vuurpijl liet ik ook de brandweercommandant en de korpschef meegenieten. De tweede plaats voor Oostende binnenhalen, verraste me enigszins wel. Toch is het een bewijs dat de Oostendenaars alsmaar bewuster omgaan met voeding.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.