Oostende gaat feestend het nieuwe jaar in

De zeedijk in Oostende stond vol duizenden mensen om te genieten van het jaarlijkse eindejaarsvuurwerk. © (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Feestgedruis alom in Oostende. Op verschillende plaatsen in de stad was het drummen om binnen te geraken tijdens de overgang van oud naar nieuw. Ook de zeedijk stond het afgeladen vol voor het jaarlijkse eindejaarsvuurwerk.

Heel wat mensen kozen er voor om in Oostende het nieuwe jaar te vieren. De hotels waren quasi volgeboekt en op verschillende locaties in de stad werd gefeest. De Langestraat, het epicentrum van de uitgaansbuurt in het centrum van de stad, liep vol feestvierders. Die gingen allemaal knallend het nieuwe jaar in. In het Kursaal werd op verschillende locaties gefeest. In Flight 90, onderaan het Kursaal, werd het jaar afgesloten met een stevig feestje. In de Lounge van het Kursaal organiseerden vier Oostendenaars ‘Nieuwjoar’. Een feestje van en voor Oostendenaars met dj-sets van lokale dj’s Nukov & Jelmet, A-Bat, Pudde en Denie. Maar het grootste feest van de stad, van de kust zelfs, ging door in de erehal van het Kursaal. Maar liefst 2.000 ‘partypeople’ telden er af naar het nieuwe jaar. NYE Deluxe zorgde voor een indrukwekkende line-up met Dj Licious, Sven Ornelis, Lennert Wolfs, DiMaro, Koony en Amber Broos.

De eerste vuurpijl werd klokslag middernacht de lucht in geschoten.
De eerste vuurpijl werd klokslag middernacht de lucht in geschoten.© (Foto JRO)

Klokslag middernacht schoot de eerste vuurpijl de lucht in op het groot strand. Het eindejaarsvuurwerk is een jaarlijkse traditie in Oostende. Duizenden mensen sloegen het vuurspektakel gade vanop de zeedijk, van op het strand of van uit hun appartement op de zeedijk. De goede voornemens voor 2020 waren bij iedereen quasi dezelfde. Meer sporten, iets minder drinken en een leuke tijd beleven met vrienden en familie. Daarna trokken de duizenden toeschouwers het stadscentrum in, klaar voor een lange nacht. Het feest ging door tot in de vroege uurtjes.

Het grootste feestje ging door in het Kursaal. 2.000 feestvierders telden er af in de erehal tijdens NYE Deluxe.
Het grootste feestje ging door in het Kursaal. 2.000 feestvierders telden er af in de erehal tijdens NYE Deluxe.© (Foto JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier