Mondmaskers verplicht in Kapellestraat

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Waar Oostende de laatste weken relatief gespaard bleef van extra besmettingen met het coronavirus, zijn er nu toch 9 nieuwe besmettingen. De stad neemt extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, waaronder een verplichting om mondmaskers te dragen in de winkelstraten en op de openbare markten.

De laatste twee weken werden amper twee, heel zwakke notabene, besmettingen met het coronavirus vastgesteld in Oostende. Net als overal in het land, lijkt het aantal besmettingen nu ook in Oostende snel te stijgen. Tot vorige week werden nog gemiddeld 30 tests per week uitgevoerd in het coronatestcentrum, toen nog in OC De Blomme, in de wijk Stene. Op maandag 20 juli opende het coronatestcentrum voor het eerst de deuren in de Edith Cavellstraat. Daar werden maandag 48 tests afgenomen. “Van de 48 testen waren er 9 positief. Het gaat om inwoners uit Oostende en één persoon uit Bredene”, klinkt het vanuit het kabinet van de burgemeester.

Naar aanleiding van de positieve tests kwam de Veiligheidscel van de stad woensdagmorgen bijeen. Daar werd beslist om bijkomende maatregelen te nemen tegen de verspreiding van het coronavirus. “Mondmaskers worden met onmiddellijke ingang verplicht in de winkelstraten en op de openbare markten. Daarnaast wordt een mondmasker ook aanbevolen op de zeedijk, de Visserskaai, de uitgaansbuurten en op andere drukke plaatsen, aanbevolen.

De politie zal daarnaast streng controleren op het verplichte gebruik van de mondmaskers door het horecapersoneel. Er zal ook extra worden gecontroleerd in de beachbars en horecazaken op het neerzitten. Dat is verplicht en de zitcapaciteit mag niet overschreden worden. De maatregelen die reeds eerder werden genomen voor de organisatie en de circulatie op de markten worden herhaald en opnieuw toegepast. Tot slot zullen ook de visboetieks op de Visserskaai achteruit worden geplaatst opdat mensen meer ruimte zouden hebben om er langs te lopen”, aldus het kabinet.

De bijkomende maatregelen zijn met onmiddellijke ingang van kracht. Stad Oostende treft ondertussen ook de nodige voorbereidingen om een lokaal tracing systeem op te zetten. De Veiligheidscel roept iedereen op om zich aan de afstandsregels te houden en om een mondmasker te dragen wanneer dat niet mogelijk is. Ook de handen regelmatig wassen en ontsmetten blijft een must.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier