Om 9.30 uur was er eerst de mis voor de overleden en op zee omgekomen vissers in de St.-Petrus en -Pauluskerk. Om 11 uur volgde de vissershulde en werden 36 bloemkransen aan de voet van het Zeeliedenmonument op het Zeeheldenplein neergelegd. Niet alleen door de families die in eigen kring een visser hebben die op zee gebleven is, maar ook door de Vlaamse, provinciale en stadsoverheid en culturele en sociale verenigingen die sterk bij de visserij betrokken zijn.

Telkens werd de afgevaardigde van één van die instanties of organisaties geëscorteerd door een leerling van de IBIS in uniform. De stadsharmonie luisterde de ingetogen plechtigheid, die de aandacht trok van heel wat dijkwandelaars, muzikaal op. Ook de komende dagen sieren 36 kransen nog de voet van het imposante monument.

(ML)

Om 9.30 uur was er eerst de mis voor de overleden en op zee omgekomen vissers in de St.-Petrus en -Pauluskerk. Om 11 uur volgde de vissershulde en werden 36 bloemkransen aan de voet van het Zeeliedenmonument op het Zeeheldenplein neergelegd. Niet alleen door de families die in eigen kring een visser hebben die op zee gebleven is, maar ook door de Vlaamse, provinciale en stadsoverheid en culturele en sociale verenigingen die sterk bij de visserij betrokken zijn. Telkens werd de afgevaardigde van één van die instanties of organisaties geëscorteerd door een leerling van de IBIS in uniform. De stadsharmonie luisterde de ingetogen plechtigheid, die de aandacht trok van heel wat dijkwandelaars, muzikaal op. Ook de komende dagen sieren 36 kransen nog de voet van het imposante monument.(ML)