Sportpark De Schorre is omgeven door bomen. Alle bomen hebben momenteel nog redelijk wat bladeren waardoor ze veel wind kunnen vangen. Stad Oostende besliste daarom uit veiligheidsoverwegingen om het sportpark vandaag vanaf 15 uur te sluiten. Het risico op vallende takken is groot door de verwachte rukwinden. Alle clubs die vrijdagavond en zaterdag zouden trainen en/of wedstrijden spelen op een van de terreinen in het sportpark werden verwittigd. De Mr.V-Arena blijft wel nog toegankelijk, al is dit op eigen risico.

De Oostendse havendammen, de westelijke en oostelijke strekdam, werden om 14 uur afgesloten aangezien het risico op overslaande golven te groot is.

Bondi Beach kiest hazenpad

De uitbaters van beachbar Bondi Beach nemen het zekere voor het onzekere en breken enkele dagen vroeger dan gepland hun beachbar af. "We willen geen enkel risico nemen", klinkt het bij uitbater Melanie Annys. "De vorige storm heeft ons heel wat schade toegebracht en dat willen we niet nog eens meemaken." Tijdens de nacht van 25 op 26 augustus raasde storm Francis over het land. Dat zorgde voor heel wat schade aan de beachbar. "We zijn vrijdagmorgen vroeg begonnen en hopen zo snel mogelijk klaar te zijn. Hopelijk nog voor de storm voet aan land zet, maar dat zal niet meer lukken. Het belangrijkste zal misschien wel al gedaan zijn tegen dan. We willen zoveel mogelijk schade vermijden", aldus Melanie.

Al bij al hebben we, los van corona, toch nog een mooi seizoen gehad.

"We verliezen wel een weekend, maar er wordt de hele week nog slecht weer voorspeld. Dan heeft het weinig nut om open te blijven. Zaterdag stond onze 'fin saison'-barbecue nog gepland, maar dat zal nu niet doorgaan. Mensen bellen ondertussen zelf af door het weer. Het was een vreemde start van het seizoen met een al even vreemd einde, maar het is wat het is. Al bij al hebben we, los van corona, toch nog een mooi seizoen gehad. Augustus was iets minder, maar juni, juli en september waren dan wel weer goed. We gingen er het beste van maken in coronatijden en hebben dat ook gedaan", besluit Melanie.

Het nummer 1722 is ondertussen geactiveerd. Dit nummer kan gebeld worden wanneer er geen risico is op levensgevaar, maar wanneer iemand de hulp nodig heeft van de brandweer door stormschade: schade aan het dak, een ondergelopen kelder, wateroverlast op de openbare weg,...In geval van levensgevaar geldt het noodnummer 112.

Sportpark De Schorre is omgeven door bomen. Alle bomen hebben momenteel nog redelijk wat bladeren waardoor ze veel wind kunnen vangen. Stad Oostende besliste daarom uit veiligheidsoverwegingen om het sportpark vandaag vanaf 15 uur te sluiten. Het risico op vallende takken is groot door de verwachte rukwinden. Alle clubs die vrijdagavond en zaterdag zouden trainen en/of wedstrijden spelen op een van de terreinen in het sportpark werden verwittigd. De Mr.V-Arena blijft wel nog toegankelijk, al is dit op eigen risico.De Oostendse havendammen, de westelijke en oostelijke strekdam, werden om 14 uur afgesloten aangezien het risico op overslaande golven te groot is.De uitbaters van beachbar Bondi Beach nemen het zekere voor het onzekere en breken enkele dagen vroeger dan gepland hun beachbar af. "We willen geen enkel risico nemen", klinkt het bij uitbater Melanie Annys. "De vorige storm heeft ons heel wat schade toegebracht en dat willen we niet nog eens meemaken." Tijdens de nacht van 25 op 26 augustus raasde storm Francis over het land. Dat zorgde voor heel wat schade aan de beachbar. "We zijn vrijdagmorgen vroeg begonnen en hopen zo snel mogelijk klaar te zijn. Hopelijk nog voor de storm voet aan land zet, maar dat zal niet meer lukken. Het belangrijkste zal misschien wel al gedaan zijn tegen dan. We willen zoveel mogelijk schade vermijden", aldus Melanie. "We verliezen wel een weekend, maar er wordt de hele week nog slecht weer voorspeld. Dan heeft het weinig nut om open te blijven. Zaterdag stond onze 'fin saison'-barbecue nog gepland, maar dat zal nu niet doorgaan. Mensen bellen ondertussen zelf af door het weer. Het was een vreemde start van het seizoen met een al even vreemd einde, maar het is wat het is. Al bij al hebben we, los van corona, toch nog een mooi seizoen gehad. Augustus was iets minder, maar juni, juli en september waren dan wel weer goed. We gingen er het beste van maken in coronatijden en hebben dat ook gedaan", besluit Melanie.