Oostduinkerke zette hele weekend de garnaal centraal

Redactie KW

Het voorbije weekend was het allemaal garnaal wat de klok sloeg in Oostduinkerke.

De 66ste Garnaalfeesten, die zaterdag startten met een snuffel- en folkloremarkt waar de garnaal centraal stond, werden zondag met een drukke agenda verder gezet.

Zo was err in de Mariakapel een eucharistieviering en aansluitend een zeewijding op het strand. Pastoor Hans Devos en een beperkte groep genodigden voeren met de amfibieboot Normandie naar de waterlijn, om er het zilte nat te kiezen voor de eigenlijke wijding. Hierbij kreeg hij nog de steun van de welbekende Seaking van de basis Koksijde.

Nadien volgde de officiële opening van het nieuwe openluchtzwembad in aanwezigheid van minister-president Geert Bourgeois, het enige openluchtzwembad met zeewater aan onze kust.

Grote Garnaalstoet

Tussendoor kon men genieten van optredens van onze lokale folkloristische groepen en proeven van gebakken vis, garnaalsoep en culinaire verwennerijen aangeboden door chef-kok Vincent Florizoone.

Het feestweekend werd traditiegetrouw afgesloten met de grote Folkloristische Garnaalstoet. Die bracht opnieuw duizenden mensen op de been. De Oostduinkerkse folkloristische groepen, de Paardenvissers en Mieke Garnaal en haar eredames mochten de stoet afsluiten.

(EDK – Foto EDK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.