Oostduinkerke neemt afscheid van Maurice Denecker

De paardenvissers: collega's en vrienden van Maurice. © EDLK
Redactie KW

Zaterdagvoormiddag werd massaal afscheid genomen van Maurice Denecker, oud-paardenvisser, die op 75-jarige leeftijd vorige week overleden is.

Maurice was vooral gekend door de paardenvisserij en was een voorbeeld voor de nieuwe generatie paardenvissers. Zelf leerde hij de stiel aan twee, inmiddels overleden, oude rotten in het vak: de Rosten Durang en Mang Vanbillemont. Zijn vroegere collega’s en vrienden paardenvissers, de familie, hebben Maurice dan ook begeleid van zijn woning in de Alois Boudrystraat tot aan de Sint-Niklaaskerk. Daar werd hij onder begeleiding van de paardenvissers en de leden van de Orde van de Paardevisser, waarvan hij eredeken was, binnenin de kerk gebracht.

Oostduinkerke neemt afscheid van Maurice Denecker
© EDLK

Tijdens de misviering waren er toespraken door Lucienne Provoost, die het leven verwoordde van Maurice zoals het door zijn dochters Nadine en Veronique geschreven werd. René Decorte nam het woord namens de Orde van de Paardevisser. Wij onthouden vooral uit die rede: “Als wij zijn naam in het zand hadden geschreven hadden de golven hem na korte tijd uitgewist, maar we hebben allen zijn naam in ons hart geborgen, daar wordt hij voor eeuwig goed bewaard.” Na de misviering werd afscheid genomen van Maurice op de gemeentelijke begraafplaats te Wulpen.

Maurice rust nu in de gemeente waar hij geboren werd en volgens zijn wens in de onmiddellijke nabijheid van het graf van zijn ouders.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier