Oost-Vlaamse riskeert 30 maanden cel na feiten in Knokke

© iStock
Redactie KW

Een vrouw uit Oudenaarde riskeert in de Brugse rechtbank 30 maanden cel voor diefstal, oplichting en afzetterij.

Na de breuk met haar man moest C.L. (37) uit Oudenaarde het met heel wat minder stellen op financieel vlak. Maar omdat ze haar rijkelijk leventje geen vaarwel kon zeggen belandde ze op het criminele pad. Ze liet zich rondvoeren in taxi’s, maar betaalde die ritten in vier gevallen niet. Ook vier hotelfacturen en enkele restaurantrekeningen liet ze onbetaald achter. Ze pleegde ook een zevental diefstallen, onder meer van etenswaren, cosmetica en ondergoed.

Op 29 november vorig jaar belandde C.L. een eerste maal in de cel. Midden februari kwam ze terug vrij, maar nieuwe feiten in Knokke brachten haar terug achter de tralies. “De beklaagde maakte de gedupeerden telkens wijs dat ze later zou betalen, maar ze wist goed dat ze dit niet kon”, stelde de procureur. Na verloop van tijd gaf ze zelfs een valse naam op.”

De procureur vroeg 30 maanden cel, eventueel gekoppeld aan voorwaarden. Volgens de verdediging heeft C.L. intussen ingezien dat ze een probleem heeft. “Ze laat zich nu begeleiden“, stelde advocaat Jorn Verminck. “Ze verwacht ook een erfenis waarmee ze de slachtoffers zal vergoeden.”

De uitspraak volgt op 28 augustus. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.