Oorverdovend en hartverwarmend sirene-applaus voor zorginstellingen Nieuwpoort

Nu de coronamaatregelen geleidelijk aan versoepelen, nemen ook de applausacties een beetje af. Vrijdag schakelde de afdeling Brandweer Nieuwpoort een versnelling hoger met een opvallende solidariteits- en applausactie voor de bewoners en het zorgpersoneel van een aantal zorginstellingen in Nieuwpoort.

Bewoners, zorgpersoneel en hulpverleners steken elkaar een hart onder de riem. © MVO

Een hele colonne ambulances en brandweerwagens trok eerst naar woonzorgcentrum De Zathe, daarna richting WZC Ten Anker om te eindigden actie in het CM-Zorgverblijf Ter Duinen. Nu de Nationale Veiligheidsraad de strenge quarantainemaatregelen voor de zorginstellingen wat heeft versoepeld, mochten een aantal bewoners, zorgverleners en vrijwilligers eindelijk even contact hebben met de buitenwereld.

Niet achter glas, maar onder een stralende zon, in de buitenlucht, op veilige afstand van elkaar. Ambulanciers en brandweermannen lieten hun oorverdovende sirenes loeien en trokken ook de aandacht met een stille boodschap op de auto’s: ‘deze wagen zit vol met kusjes en knuffels’…

Op een aantal wagens kleefden de maritiem gerelateerde spreuken waarmee Stad Nieuwpoort de burgers sensibiliseert om de coronamaatregelen te respecteren zoals ‘Nieuwpoort, je veilige thuishaven’, ‘Loop niet in elkaars vaarwater’ of ‘Samen houden we dezelfde koers’. Dit gebaar was een extra opsteker voor de bewoners, die goed aanvoelden dat de buitenwereld hen niet is vergeten, en voor het zorgpersoneel en de vrijwilligers, die zich al zoveel weken met hart en ziel blijven inzetten in deze moeilijke coronatijden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.