Joe (11) is een Engelse cockerspaniël die al sinds september vorig jaar verblijft in het dierenasiel van Zwevegem. Hij kwam er zwaar verwaarloosd aan, samen met vijftien andere honden. Die zijn ondertussen allemaal geadopteerd, alleen Joe bleef achter.

"Dat heeft verschillende redenen", vertelt medewerkster Gaëlle Pannecoucke (22) uit Menen. "Joe kampt met een chronische oor- en oogontsteking waarvoor hij de rest van zijn leven twee keer per dag behandeld zal moeten worden. Het gaat hier alleen over wat zalf. Joe is eraan gewend, hij laat zich flink behandelen. Maar in combinatie met zijn leeftijd schrikt het veel adoptanten af."

Joe is bovendien niet gecastreerd. "We wilden het niet riskeren om hem onder verdoving te brengen", verklaart Gaëlle. "Hij is een ongelofelijk lieve knuffelkont die niks liever doet dan zich tussen je benen nestelen om geaaid te worden. Hij kan soms wel angstig uit de hoek komen vanwege zijn pijnlijk oog. Daarom zien we hem het liefst bij een baasje belanden waar geen kleine kinderen of andere honden in huis zijn." Een tuin en dagelijkse wandelingen zijn voor Joe wel een must, want ondanks zijn leeftijd gaat het kranige oudje nog dolgraag wandelen. "Hij verdient echt nog een paar gouden jaren", besluit Gaëlle.

Wie denkt een goede match te zijn voor Joe kan mailen naar warm@kw.be

Joe (11) is een Engelse cockerspaniël die al sinds september vorig jaar verblijft in het dierenasiel van Zwevegem. Hij kwam er zwaar verwaarloosd aan, samen met vijftien andere honden. Die zijn ondertussen allemaal geadopteerd, alleen Joe bleef achter. "Dat heeft verschillende redenen", vertelt medewerkster Gaëlle Pannecoucke (22) uit Menen. "Joe kampt met een chronische oor- en oogontsteking waarvoor hij de rest van zijn leven twee keer per dag behandeld zal moeten worden. Het gaat hier alleen over wat zalf. Joe is eraan gewend, hij laat zich flink behandelen. Maar in combinatie met zijn leeftijd schrikt het veel adoptanten af." Joe is bovendien niet gecastreerd. "We wilden het niet riskeren om hem onder verdoving te brengen", verklaart Gaëlle. "Hij is een ongelofelijk lieve knuffelkont die niks liever doet dan zich tussen je benen nestelen om geaaid te worden. Hij kan soms wel angstig uit de hoek komen vanwege zijn pijnlijk oog. Daarom zien we hem het liefst bij een baasje belanden waar geen kleine kinderen of andere honden in huis zijn." Een tuin en dagelijkse wandelingen zijn voor Joe wel een must, want ondanks zijn leeftijd gaat het kranige oudje nog dolgraag wandelen. "Hij verdient echt nog een paar gouden jaren", besluit Gaëlle.