OOkunst: fietslangs 600 kunstwerken achter ramen en in voortuinen

OOkunstvoorzitter Freddy Vandermeersch, hier bij het kleurige schilderij van Jesse Van Gompel, daagt fietsers uit om alle 600 kunstwerken in de gemeente te ontdekken. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

De 20ste editie van de kunstroute van OOkunst mag dan wel in het water zijn gevallen, toch valt er deze zomer meer dan ooit kunst te ontdekken in Groot-Kortemark. De hele maand augustus kan je door de hele gemeente per fiets meer dan 600 kunstwerken spotten achter ramen en voortuinen.

OOkunst zou dit jaar de 25ste verjaardag vieren én meteen ook de organisatie van de 20ste kunstroute, maar wat een jubileumeditie met een kroontje moest worden, vond uiteindelijk vanwege de welbekende reden niet plaats. Het bestuur besloot echter niet bij de pakken te blijven zitten en dokterde een alternatieve en coronaveilige kunstroute in openlucht uit. De oproep vorige maand naar inwoners om locaties ter beschikking te stellen, viel alvast niet in dovemansoren en dat maakt er nu kunstwerken te bezichtigen zijn op liefst 77 locaties.

“De oproep naar inwoners leverde liefst 77 locaties op waar kunst prijkt”

“Onze jaarlijkse editie van de kunstroute in mei mocht dan wel niet plaatsvinden, maar de hele maand augustus is er een alternatieve kunstroute op 77 locaties, met meer dan 600 kunstwerken van 113 deelnemende kunstenaars, langs Groot-Kortemarkse ramen en tuinen”, aldus het bestuur. “Alle kunstwerken zijn van op straat te zien, ofwel achter het vensterraam ofwel in de voortuinen. Leuk met de fiets, maar met de auto kan het ook en wie het hele parcours doet kan er nog een leuke prijs mee winnen. Met dank aan de gemeente Kortemark trouwens.”

Gratis deelname

Deze fietstocht is een tip voor een leuke activiteit in een veilige corona-omgeving, want alles gebeurt in open lucht. In cc De Beuk, Torhoutstraat 9 – het centrale infopunt waar je je plannetje kan afhalen – wordt wel gevraagd om voldoende afstand te houden van elkaar en een mondmasker op te zetten.

“Deelnemen is trouwens helemaal gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het weeshuisproject in Mozambique is meer dan welkom”, besluit het bestuur. Ook een deel van de opbrengst uit de verkoop van kunstwerken gaat integraal naar het weeshuisproject in Mozambique.

>> Meer info : www.oo-kunst.be/fietsroute.htm

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.